chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

Blog

Erasmus + Projekt Europe 4.0

17/04/2020
por Martina Pervan
Idioma: HR
Document available also in: DE

Lesedauer circa drei Minuten - Lesen, liken und kommentieren!


Europe 4.0 naziv je novog projekta koji financira Erasmus + pri Europskoj komisiji, a za koji je Strukovni fakultet Max Weber podnio prijavu u Nacionalnoj agenciji,  koji je odobren sredinom 2018. godine pod brojem projekta 2018-1-DE02-KA102-004681. Naše partnerske škole uključuju Niederberg strukovni fakultet i Strukovni fakultet Leo Statz. U sklopu projekta planira se podržati preko 100 polaznika stranih mobilnosti u Europi do kraja lipnja 2020. godine. Pored toga, promiče se i mobilnost obrazovnog osoblja i trenera. Novi projekt  koji počinje u lipnju 2020.(Europa za budućnost) već je prijavljen.

Koji je cilj projekta?

U svijetu koji se sve više povezuje, posebno na europskoj razini, interkulturalne i komunikacijske kompetencije postaju sve važnije zbog međunarodnog iskustva. Stoga je važno promicati vještine komunikacije pri traženju posla nakon završetka školovanja, što je i glavni cilj projekta Europe 4.0.

Svrha projekta je s jedne strane promovirati vještine učenika, a posebno se stavlja naglasak na komunikaciju. Ovdje tehničke i interdisciplinarne vještine dolaze do izražaja. U interdisciplinarnom području posebno je vrijedna spomena i međukulturalna strana jezika. Promiče se i europeizacija strukovnog obrazovanja. To se događa jer polaznici dio svog usavršavanja završavaju u inozemstvu.

S druge strane, polaznici iz područja za obrazovno osoblje imaju priliku svoje uvide koji su stekli u obrazovnom sustavu partnerskih institucija primijeniti u konkretnu provedbu u institucijama u koje se šalju i (daljnji) razvoj kontakata sa stranim partnerskim institucijama.  

Mobilnosti u tandemu (treneri u suradnji s nastavnim osobljem) značajno podržavaju europeizaciju strukovnog obrazovanja i daju nove poticaje za stručno osposobljavanje.

Bei Fragen sprechen Sie uns gerne an: europa(at)max-weber-berufskolleg.de.

Više informacija o projektu možete pronaći na našem blogu o projektu. Ovdje možete pročitati i izvještaje naših sudionika. Projektblog.


O autoru: Nick Denis predaje na Visokoj strukovnoj školi Max Weber u Düsseldorfu, dio je europskog tima i odgovoran je za suradnju s inozemstvom.


Lesen Sie hierzu auch:

Work-based Learning- Arbeitsweltbasiertes Lernen in Europa

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email