chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

Sala de prensa

Podcastserie Taalhelden

04/03/2020
por NSS EPALE Nederland
Idioma: NL

Deze podcastserie gaat over de wereld van mensen die moeite hebben met taal. Daar schuilt vaak een boeiende wereld achter! We duiken in die boeiende werelden en diegenen die zich extra inzetten om mensen met taalproblemen te helpen. Ook wel Taalhelden genoemd. 2,5 miljoen NL' ers hebben moeite met lezen, schrijven en dat digitaal toe te passen. Zij worden ook wel laaggeletterden genoemd. Hoe houden zij zich staande in onze maatschappij? Welke dromen en kansen zien zij en wat kan iemand doen om ze te helpen? Deze vragen boeien mij, Arjan Beune.

Er zijn in deze serie op dit moment twee podcasts te beluisteren:

 

Taalheld Lotte - restaurant Stoer 

In deze aflevering van de serie Taalhelden luisteren we naar Lotte Mol. Op een dag heeft Lotte Mol gezegd "nu is het genoeg en doe ik het op mijn manier". Ze heeft een leerwerk restaurant opgezet in Alkmaar, genaamd “Stoer”. In haar restaurant helpt zij jongvolwassenen met een afstand op de arbeidsmarkt een eind op weg terug de maatschappij in. Haar aanpak is in 2019 gekozen als 'Taalheld Noord-Holland', categorie taalbegeleider. Dat was een mooie reden om meer te weten over Stoer en en wat zij allemaal doet.  

 

Taalhelden Astrid en Machteld - GGD Zaanstreek Waterland

Astrid en Machteld werken bij GGD Zaanstreek Waterland en zij hebben binnen hun werk een uniek project opgezet. Een project dat gaat over meer oog hebben voor ouders die bij de GGD komen en moeite hebben met taal. En niet alleen anderstaligen kunnen moeite hebben met het Nederlands. Hun project is in 2019 gekozen als 'Taalheld Noord-Holland', categorie bruggenbouwers. Dat was een mooie reden om meer te weten over het project en wat Astrid en Machteld hierin doen.

 

Ga naar de Podcastserie Taalhelden en luister naar de verhalen van onze taalhelden.

Door Arjan Beune


Word ook lid van EPALE en ontdek de voordelen!

 

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn