Resource Details
RECURSO

Publikacija: Boljši, slabši, povprečni?

Na svetovni dan statistike je Statistični urad RS (SURS) izdal novo publikacijo z naslovom Boljši, slabši, povprečni, v kateri primerjajo Slovenijo na posameznih statističnih področjih z drugimi evropskimi državami. Z njo sporočajo, da je njihova dejavnost pomembna, koristna, uporabna in dostopna vsakemu.

 

V publikaciji so izpostavljeni statistični podatki za področje izobraževanja. Tako lahko vidimo primerjavo med odraslimi, starimi 15–24 let, ki so vključeni v izobraževanja in usposabljanja. Slovenija je s 11,9 % na dvanajstem mestu v primerjavi z drugimi evropskimi državami. Prvo mesto si delita Švica in Danska s kar 31,7 %. V nadaljevanju so nam prikazani še podatki o zgodnji opustitvi izobraževanja in usposabljanja. Slovenija se je s 4,4 % znašla na 32. mestu, od vključno 33 držav. Prav tako so predstavljeni podatki o razliki med moškimi in ženskami, starimi 3034 let, ki imajo dokončano višješolsko ali visokošolsko izobrazbo. Moški so s 30 % na 18. mestu od skupno 28 držav, medtem ko so ženske s 53 % na 7. mestu v primerjavi z drugimi evropskimi državami.

 

Publikacija je brezplačna in dostopna vsem, lahko pa tudi naročite tiskani izvod. Sestavlja jo pet glavnih tem; država in razvojljudje in družba, okolje in naravni viri, ekonomija in finance ter proizvodnja in finance, katere se členijo še na razne podteme.

Publikacija

Več o publikaciji si preberite tukaj.

Resource Details
ISBN
2463-7696
Autor(es) del recurso
Statističnini urad RS
Tipo de recurso
Otro(s)
País
Fecha de publicación
Idioma del documento
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!