chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

Blog

Internationaliseringen för tredje sektorn på Åland

21/01/2020
por Mia HANSTRÖM
Idioma: SV

Genom Erasmus+ för vuxenlärande har vi på Åland kunnat fortbilda aktiva och anställda i tredje sektorn. Vi bildade ett konsortsium av 5 föreningar med ABF-Åland, arbetarnas bildningsförbund som huvudman. Vi har velat stärka det internationella samarbetet för att utveckla verksamhetens kvalitet. Organisationerna vill bli mer nyskapande och bland annat ge möjlighet till anställda och aktiva att utveckla sin kreativitet, träna språk, öka förståelsen för kulturell mångfald och vikten av internationalisering. Detta har stärkts genom kontakt med de 9 kursarrangörerna och genom att 19 personer har haft möjlighet att delta i kurser. Vi har inte krävt skriftliga rapporter från deltagarna utan istället efter hemkomsten arrangerat öppna möten för föreningar och allmänhet där de som varit på kurs inlett för samtal och/eller workhops. De har gjort att alla intresserade har kunnat ta del av kunskaper och erfarenheter, på så sätt så har idéer, metoder och erfarenheter tagits tillvara över organisationsgränserna både inom och utom konsortiet. Genom projektet har organisationerna lärt och sett värdet i att fortsätta inspireras och utvecklas genom internationella kontakter.

 

Fyra områden var prioriterade i projektets utvecklingsplan, områden som fortsättningsvis är viktiga.

 

1. europeisk/internationell projektledning,

2. digitalisering och socialmedier,

3. hållbarhet (miljö och social) och

4. aktiv engelska.

 

I början hade vi två probelm dels att det var svårt att hitta lämpliga kurser, dels att deltagarna visade sig  ha svårt att vara borta 7 dagar som de var planerat. De löste sig dock på ett bra sätt, så att fler kunnat åka iväg men på kortare kurser och till andra läner än planerat. Alla organisationer har skickat någon deltagare men några organisationer har varit mer aktiva. Kurserna har inte i nuläget utveckla mer långsiktigt internationellt samarbeten, men vi har en bra utgångpunkt för ett nytt projekt då vi nu både känner fler organisationer och är mer vana att hitta kursanordnare. Några deltagare har fortsättningsvis kontakter och funderar på framtida samarbeten. Genom konsortiet har vi också stärkt samarbetet och de lokala nätverket av organisationer.

 

Vad har vi lärt oss?


All deltagare har fått nya kunskaper, verktyg, metoder och erfarenheter som redan har givit flera organisationer inspiration. Den största påverkan är långsiktig. De finns ett större intresse och en vilja i alla deltagande organisationer men också bland andra av våra medlemsorganisationer att jobba mer internationellt och vilja utveckla sig på alla de områden som vi i utvecklingsplanen pekat ut som viktiga.

 

1. Ledarskap, flera kurser har haft med ledarskapstemat, t ex hur jobba med grupper, hur engagera människor.

2. Sociala medier, digitalisering flera av kurserna har haft med denna aspekt i sitt lärande koncept, så att förberedelser har gjort via webb-möten, dokumentationen under seminarier har byggt på att samla märken och kommentera via appar utöver kurser som haft direkt fokus på olika digitala verktyg.
3. Hållbarhet både miljö och social, de kurser vi valt och hittat har haft fokus på social hållbarhet. Vi har fått ökad kunskaper och inspiration om hur man kan arbeta med individers och gruppers kreativitet och hållbar livsstil genom socialt engagemang som jämställdhet och jämlikhet.

4. Språkkunskaper, en av deltagarna deltog först i en engelska kurs i London för att sen våga åka på en internationell ledarskapskurs i Italien där kursen gick på engelska. Nästan alla kurser har varit på engelska vilket givit direkt praktisk träning i engelska.

 

Alla kurser har haft många delar i de prioriterade områden vilket inspirerat deltagarna i arbetet i sina organisationer och skapat goda förutsättningar att på olika sätt höja kvalitén på verksamheten. Vi har också fått kontakt med ett antal kursarrangörer som håller hög kvalité vilket är viktigt för framtiden.

 

Kurserna med korta kommentarer:

* Callan method - training English: för att stärka självförtroendet och utveckla engelskan för en deltagare med låg grundutbildning

* Digital Marketing Strategy, working with website design, search engine optimization, Social media, etc: för att utveckla kunskapen kring digtala verktyg som tredje sektorn behöver.

* Inter City Youth 3 D youth Work: Digital – Diverse – Dynamic- to meet the dramatical social-political changes: för att stärka arbete med unga vuxna via digitala verktyg och utveckla ett mer inkluderande hållningssätt och ta del av utvecklingsarbete i Europa.

* Art of hosting, sustainability leadership for the future: för att utveckla pedagogiska och inkluderande metoder i att engagera människor i lokalsamhället.

* Nendre conference - social and educational activities: för att lära om inkluderings arbete ur olika aspekter som jämställdhet, att stärka självkänsla, social solidaritet, att utveckla ett inkluderande samhälle och förebygga socialt utanförskap.

* Seminarium - tema jämställdhet i EU, Europarådet och Ungern: för att lära om jämställdhet och backlashen i Ungern och om hur EU och Europarådet är organiserat och jobbar med jämlikhet och jämställdhet.

* Leadership and motivations skills - making teams effective: för att utveckla ledarskapet för att möte utmaningar i en globaliserad värld.

* Creative LAB: för att utveckla kreativa förmågor genom kreativt skrivande, storytelling, serier, animation, digital media och videokonst.

* Young people’s impact - democracy processes, and influence on society: för att utveckla arbete för speciellt unga vuxna på ett mer hållbart sätt.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn