chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

Recurso

Pohjoismainen kestävän koulutuksen verkosto

Idioma: FI

Enviado por Anni Karttunen

Kuva: Simon Migaj (Canva)

Tiesitkö, että Aikuisten oppimisen pohjoismaisessa verkostossa (NVL.org) löytyy myös kestävän koulutuksen verkosto? Verkoston virallinen nimi on Nordic Sustainable Education Network. Sen tavoitteena on juurruttaa kestävän kehityksen teema pohjoismaiseen aikuiskoulutukseen. Verkosto on muun muassa kehittänyt kestävän kehityksen koulutusohjelman ja järjestänyt vuosina 2014-16 kestävän kehityksen koulutuksia Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Islannissa. Koulutusohjelman nimi on The New Nordic Education for Sustainability.

Koulutuksen oppimistavoitteita on neljä. Niiden mukaan osallistujalla kurssin jälkeen on 

  1. parempi tietämys ja ymmärrys kestävän kehityksen käsiteestä niin ekologisesta, sosiaalisesta kuin taloudellisesta näkökulmasta, sekä syvempi tietoisuus yhteiskunnallisista haasteista niin paikallisella kuin globaalilla tasolla.
  2. työkalupakissaan uudet opetusmenetelmät ja kyky siirtää opitut taidot ja tiedot osallistujan omaan koulutusympäristöön.
  3. näkökulmia useisiin pohjoismaisiin kestävän kehityksen esimerkkeihin, jotka osallistuja osaa siirtää omaan koulutusympäristöönsä.
  4. osaamista pohjoismaisessa verkostossa toimimisen vahvuuksista – Uusi pohjoismainen kestävä kehitys.

Koulutusohjelman arvioi kaksi ulkopuolista asiantuntijaa, joiden mukaan koulutuksen sisällöt olivat erinomaisia ja vastasivat YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Myös osallistujien osaaminen oli arvioiden mukaan kehittynyt huomattavasti.

Inspiroidu osallistujien ajatuksista ja innovatiivisesta koulutusohjelmasta – kestävän kehityksen ja aikuisten oppimisen äärellä tietenkin!

Autor(es) del recurso : 
NVL - Tove Holm, Kirsten Paaby, Miriam Sannum, Ellen Stavlund, Caitlin Wilson
ISBN: 
ISBN 978-952-7140-26-0
Fecha de publicación:
Sábado, 17 Diciembre, 2016
Idioma del documento
Tipo de recurso: 
Estudios e informes
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn