chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

Blog

Individuele leerrekeningen dragen bij aan oplossen uitdagingen in toekomst van werk

23/12/2019
por Karine Nicolay
Idioma: NL

Individuele leerrekeningen dragen positief bij aan het adresseren van sommige uitdagingen op de toekomstige arbeidsmarkt, mits er een duidelijk beeld is van de sterktes en zwaktes van zulke schema’s. Dit concludeert de OESO in een rapport waarin zij op basis van case studies beleidsaanbevelingen presenteert voor de implementatie van zulke leerrekeningen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat deze schema’s simpel worden gehouden.

Positief effect individuele leerrekeningen

Een individuele leerrekening voor burgers heeft een positief effect op het aanpakken van sommige van de toekomstige uitdagingen op de arbeidsmarkt. Dit concludeert de OESO in haar rapport ‘Individual Learning Accounts: Panacea or Pandora’s Box?’. Echter moeten leerrekeningen volgens de OESO ook weer niet gezien worden als wondermiddel dat alle toekomstige uitdagingen op de arbeidsmarkt kan oplossen. Een goed ontworpen programma met oog voor sterktes en zwaktes kan landen helpen om betere opleidingsresultaten te behalen, aldus de OESO.

Lees verder op de website van Nether

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn