Pasar al contenido principal
Blog
Blog

Tematisk side: Internationalisering af voksensektoren

Tematisk side: Internationalisering af voksensektoren

Igennem 2019 har vi i en række artikler forsøgt at give et indblik i, hvordan forskellige dele af den danske voksenlæringssektor arbejder med internationalisering, og hvad de får ud af de forskellige Erasmus+-projekter, de har deltaget i.

 

Vi er kommet vidt omkring, og har besøgt alt fra VUC'erne over højskolerne til museer og biblioteker.

 

På denne side har vi samlet alle artiklerne, så du nemt og hurtigt kan finde dem et sted. Vi håber læsningen kan inspirere dig til selv at søge internationalt samarbejde i din organisation.

God læselyst og husk, du altid kan kontakte det danske Nationale Support Service for EPALE, med spørgsmål til EPALE, Erasmus+ eller internationalisering af voksenlæring.

 

Vi er:

Emil Thirup-Sorknæs: ets@ufm.dk og

Malene Rickmann: mbsr@ufm.dk

 

Internationalisering i den danske voksenlæringssektor

Højskolen SnoghøJ:

Hvordan kan man give unge voksne selvtillid, handlekraft og en forståelse af, hvilke kompetencer de har? Det har højskoleforstander på Højskolen Snoghøj Martin Elung sat sig for at undersøge.

https://epale.ec.europa.eu/da/node/110973

 

Odense Biblioteker og Borgerservice

Odense Biblioteker og Borgerservice deltager i flere internationale projekter. Det giver kompetencer og inspirerer. Samtidig styrker det borgernes muligheder for at navigere i det globaliserede samfund.

https://epale.ec.europa.eu/da/node/116958

 

Fredensborg Aftenskole

Magiske møder med andre mennesker. Efteruddannelse af medarbejdere. Personlig og kollektiv læring til glæde for mange. Det er nogle af effekterne af at rejse ud i Europa.

https://epale.ec.europa.eu/da/blog/aftenskole-vi-udvikler-os-ved-moede-andre

 

FGU

Hvordan går man fra et virvar af forberedende uddannelsestilbud med mange forskellige typer af lærere og mange forskellige forløb til en mere systematisk tilgang til pædagogik og didaktik og dermed læring? Hvordan rydder man op i mylderet af tilbud og tilgange, samtidig med at man bevarer alt det gode i det gamle? Hvordan skaber man et nyt, givende praksisfællesskab blandt lærerne, der underviser de unge?

https://epale.ec.europa.eu/da/node/126351

 

HF & VUC Fyn

Videre- og efteruddannelse af ansatte i virksomheder er i vækst. Derfor giver det god mening, at underviserne både samarbejder nationalt og rejser ud for at få inspiration fra andre europæiske organisationer, mener Michael Fjeldsted. Han er chef for videre- og efteruddannelsen, VEU, på HF & VUC Fyn.

https://epale.ec.europa.eu/da/node/133261

 

Danmarks Industrimuseum

For Danmarks Industrimuseum i Horsens og de andre museer i projektet handlede det om at udvikle samarbejdet med lærere fra lokale gymnasieskoler, så begge parter kunne blive klogere på, hvordan museet som uformelt læringsmiljø kan folde fagene ud og støtte elevernes læring på en anden måde end i klasseværelset. 

https://epale.ec.europa.eu/da/node/135260

 

AMU Nordjylland

”Det er spændende, fordi det tvinger en til refleksion.”

https://epale.ec.europa.eu/da/node/137041

Login (1)

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!

Últimos debates

Enfoques temáticos de la EPALE 2021. ¡Empecemos!

Os invitamos a enriquecer con vuestras aportaciones y conocimientos lo que va a ser un año intenso. Empecemos por participar en este debate en línea. El debate en línea tendrá lugar el martes 9 de marzo de 2021 de 10 a 16 horas CET. La discusión escrita será introducida por un directo con una introducción a los focos temáticos de 2021, y será presentada por Gina Ebner y Aleksandra Kozyra de la AEEA en nombre del Consejo Editorial del EPALE.

Más

Discusión de EPALE: Aprendizaje mixto en la educación de adultos

En este contexto, el jueves 26 de noviembre de 2020, a partir de las 10.00 horas hasta las 16.00 horas CET, EPALE acogerá un debate en línea sobre el aprendizaje mixto en la educación de adultos. El debate tendrá un nuevo formato, comenzando a las 10 con una transmisión en vivo de 30 minutos, acompañado y seguido por el debate sobre los comentarios de la plataforma.

Más

Debate en EPALE: inclusión social de la población envejecida y aprendizaje intergeneracional

El miércoles 28 de octubre, a partir de las 10 a.m. CEST, EPALE acogerá un debate en línea sobre la inclusión social de la población envejecida y el aprendizaje intergeneracional. Los comentarios estarán abiertos el 19 de octubre para que los participantes puedan presentarse y enviar sus comentarios con antelación. ¡Únete a nuestro debate en línea!

Más