chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

 
 

Blog

Satu-Päivikki Lehtonen: Intensiiviviikko tunneälykästä coachausta

31/05/2019
por Anna Kirstinä
Idioma: FI
Document available also in: EN SV

/fi/file/bolognakuvajpgbologna_kuva.jpg

Osallistuin helmikuussa IFOMin järjestämälle Coaching and emotional intelligence – kurssille Bolognassa. Dreamteamiimme kuului italialainen opettaja ja seitsemän innokasta kurssilaista Portugalista, Romaniasta, Saksasta, Slovakiasta ja Suomesta.

Kurssin tavoitteena oli kasvattaa tunneälyn tuntemusta ja coachingtaitoja opetus-, motivointi- ja vuorovaikutustilanteissa. Opiskelimme aihetta NLP:n (Neuro-Linguistic Programming) teoriapohjalta. NLP on malli siitä miten aivomme toimivat: miten opimme, ajattelemme, kommunikoimme, teemme päätöksiä ja motivoidumme sekä miten saadaan aikaan haluttuja muutoksia. NLP:ssa opetellaan tekniikoita tiedostaa omat ja toisten tavat hahmottaa todellisuutta ja siten lisätä ymmärrystä itsestä sekä parantaa kanssakäymistä erilaisten ihmisten kanssa.

 

Kurssin kouluttaja Cristina alusti päivän aiheen käymällä läpi teoriaa mielenkiintoisten käytännön esimerkkien avulla. Parasta antia luonnollisesti olivat toiminnalliset harjoitukset sekä oivalluttavat ryhmätyöt ja keskustelut. Treenasimme coachingmenetelmiä ja -työkaluja vaihtelevissa aiheissa ja tilanteissa; miten löytää yhteinen kieli, miten motivoida erilaisissa hankalissa tilanteessa olevia opiskelijoita, miten antaa rakentavaa palautetta ja kannustaa jne.  Päivän aiheen innoittamat syvälliset keskustelut jatkuivatkin tauoilla ja vapaa-ajalla. Koska asuimme kurssikeskuksessa ja myös iltaisin oli yhteistä ohjelmaa, viikosta muodostui todellinen intensiivikurssi.

Verkostoitumisen ja vertaisoppimisen ohessa myös kielitaito vetreytyi kun varsinaisen opiskeltavan asiasisällön lisäksi keskustelimme paljon maistamme, kulttuureista, politiikasta ja koulutusjärjestelmistämme. Joukossa oli mm. filosofian, maantiedon, talouden ja historian opettajia eri oppilaitosmuotojen oppilaitoksista, joten keskusteluihin saatiin aina monia kiinnostavia näkökulmia. Yhteinen tärkeä jaettu kokemuksemme meille oli huomio siitä, kuinka samanlaisia me ihmiset pohjimmiltaan kuitenkin olemme kulttuurieroista ja valtionrajoista huolimatta.

 

Satu-Päivikki Lehtonen

Opintokeskus Sivis

Tämä blogikirjoitus on osa alunperin englanninkielistä artikkelisarjaa aikuisoppimisen sektorille sijoittuvista oppimiskokemuksista Euroopan laajuisessa kontekstissa. ERASMUS+ KA1-hankkeemme on nimeltään “European Educational Know-how Supporting Civil Society”.

TAKAISIN BLOGIN PÄÄSIVULLE

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn