chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

 
 

Ali lahko Izobraževanje odraslih prispeva k aktivnemu državljanstvu?

Pridružite se skupnosti EPALE, ki združuje več kot 53.000 strokovnjakov s področja izobraževanja odraslih ter ocenjujte, komentirajte in prispevajte!

 

Spoštovani EPALE kolegi,

 

V maju smo na EPALE raziskovali, kako lahko izobraževanje odraslih prispeva k aktivnemu državljanstvu. Objavili smo nekaj zanimivih prispevkov o pomenu državljanske vzgoje pri ustvarjanju boljše družbe.

Med 20. in 24. majem je EPALE gostil spletni dogodek, kjer so uporabniki delili primere dobre prakse in ostale uporabne vire na temo državljanske vzgoje! Hvala vsem za prispevke in sodelovanje.

 

Zapisi v spletnih dnevnikih

EPALE podkast maj 2019: Ali lahko izobraževanje odraslih prispeva k aktivnemu državljanstvu? (EN)

Ali lahko izobraževanje odraslih neaktivne odrasle spremeni v aktivne državljane? Diskusija tematskih koordinatorjev Andrewa McCoshana, Davida Mallowsa, Markusa Palména in  Simona Broeka.

Izvišanje udeležbe na evropskih parlamentarnih volitvah: orodja za izobraževalce odraslih (EN, DE)

Tematski koordinator Andrew McCoshan je pokazal, kako lahko delo Sveta Evrope uporabimo pri razvoju kompetenc, ki jih potrebujemo za aktivno participacijo.

Posnetki hišnih ljubljenčkov, teorije zarot in življenjske modrosti (EN, CS)

Simon Broek zagovarja, da da mora vsak, ki poučuje o državljanski vzgoji, mora poznati razliko med modrostjo množice in modrostjo velikih ljudi.

Izobraževanje odraslih: od učenja kako sodelovati, do sodelovanja skozi učenje (EN, DE)

Sodelavka EAEA Silvia Tursi o pomenu izobraževanja odraslih kot načinu udejstvovanja v družbi.

Prečkanje meje - promocija skupnosti skozi šport in izobraževanje (EN, EL, CS)

Aleksa Jovanović in Maja Maksimović prikazujeta, kako se lahko s športom in izobraževanjem odraslih borimo proti ksenofobiji.

 

Novice iz Evrope

Maj je bil na področju izobraževanja odraslih v Evropi zelo aktiven:

 

Pridružite se nam zdaj!

Ne pozabite se registrirati na platformo EPALE, da boste lahko delili svoje mnenje o teh objavah. Pridružite se nam zdaj in postanite del skupnosti, ki združuje več kot 53.000 strokovnjakov s področja izobraževanja odraslih.