chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

Blog

Tiina Flygare: Stressinhallintaa ja haastavien tilanteiden käsittelyä

17/04/2019
por Anna Kirstinä
Idioma: FI
Document available also in: EN SV

/es/file/epalerantajpgepale_ranta.jpg

14 naista eripuolilta Eurooppaa kokoontuivat Teneriffan Puerto de la Cruziin oppimaan stressin hallintaa ja haastavien tilanteiden käsittelyä. Kaikki osallistujat olivat opettajia tai kouluttajia.
 
Stress and Confligt Management: the way to resilence and satisfaction by IFOM -koulutus sisälsi paljon teoriaa stressistä, kommunikaatiosta, ajanhallinnasta ja haastavien tilanteiden hallinnasta. Teorian lisäksi koulutukseen oli sisällytetty jonkin verran toiminnallisia harjoituksia, kuten hengittämistekniikoita, ryhmätöitä ja rooliharjoituksia. 
 
Keskusteluille oli varattu aikaa vain vähän, joten ryhmämme jatkoi keskusteluja iltamyöhään. Puhuimme paljon eri maiden koulutuksesta. Suomalainen koulutus on saanut valtavasti huomiota eri maissa ja osittain kuva vaikutti liian erinomaiselta. Parantamisen varaa ja kehittämistarpeita löytyy myös meillä. 
 
Keskustelimme paljon yhteisestä eurooppalaisesta koulutuksesta – mitä se voisi olla ja miten saamme kaikki samalle tasolle. Tällainen mahdollisuus kokoontua yhteen alan ammattilaisten kanssa on erinomainen tapa luoda yhteistä näkemystä ja jakaa ajatuksia. Kaikille yhteinen huolenaihe oli se, miten pidämme mukana erilaisten oppijoiden tarpeet. Ryhmäkoot ovat suurentuneet ja eritahtisten opiskelijoiden huomioiminen käy koko ajan vaikeammaksi. Kuinka luoda hyvä yhteys oppilaiden vanhempiin ja rikkoa koulutukseen liittyviä stereotypioita, jotka ovat syntyneet vanhempien omista koulukokemuksista.
 
Suurta ihmetystä herätti suomalainen vapaa sivistystyö ja erityisesti se, että osallistujat tulevat koulutuksiin vapaaehtoisesti. Keskustelimme siitä, että koko elämän kestävän oppimisen taustalla pitää olla vapaaehtoinen osallistuminen ja monipuoliset kouluttautumismahdollisuudet. 
 
Tämä ryhmä toimi mainiosti yhdessä ja vapaa-ajalla tutustuimme myös Teneriffan ihmeisiin. Naurua ja iloa ei puuttunut yhteisistä hetkistä missään vaiheessa. Suomeen odotellaankin tulevaisuudessa uusia vieraita useammasta maasta. Puhelinnumeroita on vaihdettu, joten opastusta on helppo kysyä. Toivottavasti tapaamme vielä monissa yhteyksissä!
Suuri kiitos koko ryhmälle, KSL-opintokeskukselle ja Erasmus+ -hankkeelle!
 

/es/file/epaelestressjpgepaele_stress.jpg

 

 
Tiina Flygare
KSL-opintokeskus

Tämä blogikirjoitus on osa alunperin englanninkielistä artikkelisarjaa aikuisoppimisen sektorille sijoittuvista oppimiskokemuksista Euroopan laajuisessa kontekstissa. ERASMUS+ KA1-hankkeemme on nimeltään “European Educational Know-how Supporting Civil Society”.

 

TAKAISIN BLOGIN PÄÄSIVULLE

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn