chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

 
 

Recurso

Oppilaitosten kestävän kehityksen kriteerit ja sertifiointi - Vapaa sivistystyö

Idioma: FI

Enviado por Linda JUNTUNEN

/es/file/okkaepalejpgokkaepale.jpg

Kuva: pxhere

Kestävään kehitykseen liittyvän tietoisuuden ja osaamisen lisääminen on oleellisen tärkeää, jotta selviäisimme ilmastonmuutoksen, kasvavan luonnonvarojen kulutuksen, monimuotoisuuden kaventumisen ja kehityskysymysten tuomista haasteista. 

Vapaan sivistystyön oppilaitoksilla on keskeinen rooli kestävän kehityksen tiedon ja osaamisen edistämisessä. Vapaan sivistystyön tarkoituksena on elinikäisen oppimisen periaatteen pohjalta tukea yksilöiden persoonallisuuden monipuolista kehittymistä ja kykyä toimia yhteisössä sekä edistää kansanvaltaisuuden, tasa-arvon ja moniarvoisuuden toteutumista suomalaisessa yhteiskunnassa.

Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiö OKKAn julkaisussa esiteltävät vapaan sivistystyön kestävän kehityksen kriteerit tarjoavat työvälineen, jonka avulla kansanopistot, kansalaisopistot, opintokeskukset, kesäyliopistot ja liikunnan koulutuskeskukset voivat sisällyttää kestävän kehityksen näkökulman johtamiseen, koulutusten toteutukseen ja toimintakulttuuriinsa. Kriteerit mahdollistavat myös opiston kestävän kehityksen toiminnan sertifioinnin.

Kriteereistä on tehty lisäksi omat versiot yleissivistäville kouluille ja ammatillisille oppilaitoksille, joita sovelletaan vapaan sivistystyön oppilaitosten toimintaan, mikäli oppilaitos tarjoaa myös näihin koulumuotoihin kuuluvaa opetusta. Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifioinnin verkkoivuille on laadittu laaja materiaali kriteerien käytön tueksi.

Autor(es) del recurso : 
Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiö – OKKA-säätiö
Fecha de publicación:
Miércoles, 16 Abril, 2014
Idioma del documento
Tipo de recurso: 
Oportunidades y recursos
País:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn