chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

 
 

Sala de prensa

Potpisan sporazum o saradnji

10/04/2019
Idioma: HR

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje potpisala je Sporazum o istraživačkoj, stručnoj i tehničkoj saradnji s JU Centrom za stručno obrazovanje Crne Gore. Potpisivanje Sporazuma rezultat je dugogodišnje uspješne saradnje dvaju institucija s ključnim ulogama u razvoju stručnog obrazovanja i obrazovanja odraslih u svojim zemljama.

Sporazum o istraživačkoj, stručnoj i tehničkoj saradnji potpisan je tokom studijske posjete predstavnika Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Crnoj Gori, realizovane od 1. do 3. aprila 2019. godine.

Predmet potpisanog Sporazuma je obrazovno – vaspitna, naučno – istraživačka, stručna i tehnička saradnja u realizaciji različitih projekata, aktivnosti i programa, razvoja i podizanja kvalitete rada obe institucije, kao i podizanja kvaliteta stručnog obrazovanja i obrazovanja odraslih u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Osim potpisivanja Sporazuma, domaćini su organizovali i predstavljanje sistema srednjeg stručnog obrazovanja u Crnoj Gori, posjetu JU ‘Srednjoj pomorskoj školi Kotor’, licenciranom organizatoru obuka iz oblasti obrazovanja odraslih, kao i posjetu Trening centru ‘Azalea Maritime LLC’, gdje su se predstavnici Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i NSS tim EPALE Bosna i Hercegovina upoznali sa obukom pomoraca. Tokom ove studijske posjete Nacionalni timovi za podršku EPALE Bosna i Hercegovina i EPALE Crna Gora su imali priliku da razgovaraju o detaljima buduće saradnje i odrede datum narednog sastanka ova dva tima, čiji domaćin će biti NSS EPALE tim Bosna i Hercegovina.

 

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn