chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

Calendario

Търговище ще посрещне членовете на Координационния съвет на Националната платформа „Обединени за ученето на възрастни“

Enviado por Zhuliyan GOCHEV hace 1 mes 1 semana

Jueves 9 Julio 2020
Търговище
,

На 9 юли 2020 г. в град Търговище ще се проведе първата за тази година работна среща на Координационния съвет за Националната платформа „Обединени за ученето на възрастни“.

В срещата ще участват представители на всички координационни механизми, създадени в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни през периода от 2012 г. до 2019 г. По-специално това ще бъдат представители на държавата и социалните партньори, областни координатори за учене през целия живот, областни управители, представители на местната власт, началници на регионалните управления на образованието, експерти, ръководители на институции и организации за учене на възрастни и др.

Предварителната програма на срещата предвижда представяне на актуална информация за различни европейски и национални аспекти от развитието на ученето на възрастни. По-конкретно информацията ще обхване Европейските цели и приоритети в сектора за учене на възрастни за периода 2020-2025 г., както и предстоящите национални задачи до края на 2020 г., свързани с изпълнението на Европейската програма за учене на възрастни през периода 2020-2021 г. По традиция и съгласно функциите на Съвета ще бъде обсъдено и определено домакинството за провеждане на Националните дни за учене през целия живот, категориите на годишните награди за принос в развитието на сектора за учене на възрастни, както и други организационни въпроси.

Както и досега членовете на Съвета ще имат възможност да се запознаят и с разнообразното културно и просветно наследство на Търговищкия край.

Събитието се осъществява по Проект № 614188-EPP-1-2019-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни”, изпълняван от Министерството на образованието и науката и съфинансиран от Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”.

Idioma principal:
Tipo de evento: 
Congreso
Precio de la inscripción: 
No
Evento en Internet: 
No
Organizado por: 
Екип на националния координатор за учене на възрастни.
Tipo de organizador: 
Otro evento
Datos de contacto: 
Валентина Дейкова - национален координатор за учене на възрастни, v.deikova@mon.bg
Proyecto europeo número: 
Проект № 614188-EPP-1-2019-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA
Cantidad de asistentes: 
< 100
Grupo objetivo: 
Redes y organizaciones dedicadas al aprendizaje de adultos
Tema tratado:
Propósitos y objetivos: 
Представяне на актуална информация за европейските и национални аспекти в развитието на сектора за учене на възрастни: до края на 2020 г., до края на 2021 г. и до 2025 година.
Resultados de aprendizaje esperados: 
Консолидирани действия на координационните механизми в обхвата на Националната платформа "Обединени за ученето на възрастни".
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email