chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

 
 

Calendario

Габрово посреща EPALE

Enviado por Zhuliyan GOCHEV hace 2 meses 2 días

De Jueves 28 Noviembre 2019 hasta Viernes 29 Noviembre 2019
Габрово, Gabrovo
,

Националното звено за подкрепа (НЗП) на EPALE организира семинар за Платформата, който ще се проведе на територията на област Габрово. Събитието има за цел да популяризира добри практики в сектора за учене на възрастни от институции и организации в Габровска област. То ще се състои на 28 и 29 ноември 2019 г. в хотел  „Мак“, град Габрово. Семинарът се организира и провежда по инициатива на областната координационна група за учене през целия живот.

Събитието ще бъде открито от г-жа Невена Петкова – областен управител на Габровска област и областен координатор за учене през целия живот, г-н Георги Маринов – началник на регионалното управление на образованието и заместник-областен координатор за учене през целия живот, както и от г-жа Валентина Дейкова – ръководител на Националното звено за подкрепа на EPALE.

Националното звено за подкрепа на EPALE припомня, че г-жа Невена Петкова е носител на годишната награда за най-активен областен координатор за учене през целия живот, която тя получи по време на Национални дни за учене през целия живот, проведени във В. Търново, през изтичащата година.

Практиките, които ще бъдат представени в рамките на семинара, са конкретни примери, свързани с ученето на възрастни, осъществявани на територията на Габровска област от различни институции и организации. Те ще позволят на участниците в събитието да превърнат в реалност една от най-важните цели, за постигането на която е създадена EPALE: споделянето на опит между професионалистите в конкретен регион на страната. По този начин ще бъде осъществена връзка и с един от основните приоритети на Европейската програма за учене на възрастни – превръщането на областите в учещи региони.

Семинарът се осъществява по проект 604378-EPP-1-2018-1-BG-EPPKA2-EPALE-NSS, изпълняван от Министерството на образованието и науката и е съфинансиран от Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”.

Idioma principal:
Tipo de evento: 
Congreso
Precio de la inscripción: 
No
Evento en Internet: 
No
Organizado por: 
Национално звено за подкрепа на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE)
Tipo de organizador: 
Evento de NSS
Datos de contacto: 
Валентина Дейкова - ръководител на Национално звено за подкрепа на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE), v.deikova@mon.bg
Proyecto europeo número: 
Проект № 604378-EPP-1-2018-1-BG-EPPKA2-EPALE-NSS
Cantidad de asistentes: 
< 100
Grupo objetivo: 
Redes y organizaciones dedicadas al aprendizaje de adultos
Tema tratado:
Propósitos y objetivos: 
Да представи добри практики в сектора за учене на възрастни в Габровска област и да превърне в реалност една от основните цели на EPALE: споделяне на опит от професионалистите. Очакван принос към създаване на условия за формиране на учещи региони.
Resultados de aprendizaje esperados: 
Споделен опит между професионалистите, представляващи институции и организации за учене на възрастни в област Габрово. Създадени първоначални преподставки за формиране на Габровска област като учещ регион.
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn