chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Electronic Platform for Adult Learning in Europe

Obuka za nastavnike stranih jezika "Razvoj jezičkih kompetencija kod učenika srednjoškolskog uzrasta"

Fondacija Tempus – EPALE nacionalni tim za podršku i Eurydice mreža, u okviru nedelje posvećene nastavi stranih jezika organizuje dvodnevnu obuku „Razvijanje jezičkih kompetencija kod učenika srednjoškolskog uzrasta“, koja će se održati 3. i 4. oktobra i namenjena je prvenstveno nastavnicima engleskog, francuskog, nemačkog i italijanskog jezika koji rade sa učenicima srednjoškolskog uzrasta. Tokom dva dana obuke, radionice će pokriti teme kao što su: strukturisano izlaganje na stranom jeziku, CLIL metoda u nastavi stranih jezika i projektno orijentisana nastava.

EPALE nacionalni tim za podršku poziva sve učesnike obuke da podele svoje ideje, komentare i materijale u delu "Discussions". Molimo vas da komentari koje postavljate budu u skladu sa temom radionica i da daju sadržinski doprinos diskusiji.

Prezentacije sa konferencije biće postavljene u delu "Documents".

Comments

 • Sanja Svilar's picture
  Zašto nisu postavljene prezentacije prof. Kim Hataaje sa radionica za nemački jezik? 
 • Marica Vukomanovic's picture
  Poštovana gđo Svilar,

  Hvala na interesovanju. Svi materijali su postavljeni uz dozvolu i saglasnost voditelja i voditeljki radionica. Što se tiče materijala dr Hataje, kada budemo imali dozvolu, podelićemo i njegove prezentacije. U međuvremenu, možete pogledati rezultate grupa koje su radile u okviru njegovih radionica.

  Hvala na razumevanju.

  Srdačan pozdrav,

  Marica


 • Document

  Uploaded on 25/10/2018
  By Marica Vukomanovic

  U nastavku su prezentacije sa radionica "Veštine usmene prezentacije na italijanskom jeziku" i "Veštine pismene prezentacije na italijanskom jeziku" koje su vodile dr Julijana Vučo,  dr Katarina Zavišin, dr Jelena Drljević.

  Document

  Uploaded on 17/10/2018
  By Marica Vukomanovic

  U nastavku su prezentacije sa radionica "CLIL metoda u nastavi francuskog jezika" i "Projektno-orijentisana nastava francuskog jezika" koje je vodila gđa Dragana Pavlović.

  Document

  Uploaded on 10/10/2018
  By Marica Vukomanovic

  U nastavku možete pronaći neke od rezultata grupnog rada prvog dana dvodnevne obuke "Razvoj jezičkih kompetencija kod učenika srednjoškolskog uzrasta" na paralelnim sesijama nemačkog jezika koje je vodio Prof. Dr Kim Haataja.

  Document

  Uploaded on 10/10/2018
  By Marica Vukomanovic

  Tema prve paralelne sesije u okviru dvodnevne obuke "Razvoj jezičkih kompetencija kod učenika srednjoškolskog uzrasta" bila je "Veštine usmene prezentacije na stranom jeziku" sa naglaskom na strukturisano izlaganje. U nastavku možete pronaći veoma zanimljive rezultate grupnog rada na radionici za engleski jezik koju je vodila dr Ana Jovanović.

  Members displayed 10. Total number of members 10
  Member Name Organization Country Last access
  Nada Filipović Serbia
  Elena Zarupski Serbia 30/04/2020 - 08:31
  Elena Verzoti J... Serbia 02/10/2018 - 23:55
  Dragica Pejčić Serbia
  Dragica Veljković Serbia
  Dragana Bursać ... Serbia 17/10/2018 - 18:32
  Dragana Jankovic Technical School "Rade Metalac" Serbia 17/10/2018 - 21:44
  Dragana Vasiljević Serbia
  Dragan Zivkovic Tempus Foundation Serbia 30/09/2019 - 21:35
  Danijela Sinadinovic Serbia 02/10/2018 - 08:27