chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Electronic Platform for Adult Learning in Europe

 
 

Newsroom

Održan seminar „ Češka iskustva sa fondovima Evropske unije “

04/12/2018
Language: HR

Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, Sektor za edukaciju organizovao je seminar na temu „Češka iskustva sa fondovima Evropske unije“. Seminar je održan u srijedu 14.11.2018. godine u prostorijama Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Seminar je realizovan u sklopu projekta zvanične Inostrane razvojne saradnje Republike Češke „Asistencija u razvoju malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini“. Projekat je sastavni dio programa Aid for Trade koji je u nadležnosti Ministarstva industrije i trgovine Republike Češke. Projekat implementira kompanija GEOtest, a.s. iz Brna, Republika Češka. Glavni partner projekta je Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine. Cilj projekta je doprinijeti u razvoju malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini jačanjem njihovih kapaciteta u sklopu dva segmenta, poslovno planiranje i korištenje fondova Evropske unije.

U sklopu seminara prezentovani su osnovni fondovi Evropske unije zajedno sa češkim praktičnim iskustvima i primjenom evropskih fondova. Prezentovani su konkretni pozitivni primjeri čeških kompanija koje su zahvaljujući evropskim fondovima proširile svoje poslovanje i pojačale svoju konkurentnost na tržištu. Takođe, opšti mehanizmi projekata finansiranih od strane EU kao što su sistem javne podrške, mehanizmi apliciranja zahtjeva za sredstva, finansiranje evropskih projekata, javni konkursi i administracija evropskih projekata su prezentovani u sklopu ovog seminara.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn