chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Electronic Platform for Adult Learning in Europe

 
 

Resource

Aikuiskouluttajan pätevyys ja osaamisen kehittäminen

Language: FI

Posted by Jenni WESTÖ

 
Aikuisten oppimisen pohjoismaisen verkoston NVL:n tuoreessa julkaisussa kartoitetaan aikuiskouluttajien osaamistarpeita heidän omien, yksilöllisten kokemustensa perusteella. 
 
Kaikissa Pohjoismaissa on vakiintunut ja kattava aikuiskoulutusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on kehittää, sopeuttaa ja vahvistaa aikuisoppijoiden osaamista nopeasti muuttuvan yhteiskunnan ja työelämän tarpeisiin. 
 
Pohjoismaiset koulutusjärjestelmät ovat historian saatossa osoittaneet joustavuutensa, mutta viime vuosina niihin on kohdistunut enenevissä määrin paineita uusien, globalisaation ja muiden syiden seurauksena syntyvien vaatimusten sisäistämisestä ja niihin sopeutumisesta. Digitalisaatio ja väestörakenteen ja työvoiman saatavuuden muutokset ovat vain joitain ehtoja, joilla on suoria vaikutuksia koulutusjärjestelmien sisältöön ja järjestämiseen.
 
Tämän selvityksen tarkoitus on täydentää aiempien raporttien tuloksia ja johtopäätöksiä kartoittamalla aikuiskouluttajien omia kokemuksia osaamistarpeista. Samanaikaisesti selvitys pyrkii selkeyttämään aikuiskouluttajan suhtautumista aikuisoppimisen yhteispohjoismaisiin koulutushankkeisiin. Se luo perustaa suosituksille, jotka koskevat jatkotyötä pohjoismaisten aikuiskouluttajien osaamisen kehittämiseksi.
 
Tutustu aiheeseen lisää resurssia klikkaamalla! 
Resource Author(s): 
Opetushallitus - ePlatform for Adult Learning in Europe
Nordiskt nätverk för vuxnas lärande (NVL)
Publication Date:
Sunday, 6 May, 2018
Language of the document:
Type of resource: 
Other
Country:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn