chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Electronic Platform for Adult Learning in Europe

 
 

Newsroom

Digitalna Slovenija 2020 – poziv za pripombe na osnutke strategij

11/03/2015
Language: SL

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) pripravlja strateško pobudo DIGITALNA SLOVENIJA 2020. Z njo bo Vlada Republike Slovenije postavila strateške usmeritve razvoja informacijske družbe do leta 2020.

Na spletni strani MIZŠ so v okviru priprav pobude DIGITALNA SLOVENIJA 2020 objavljeni osnutki novih strateških dokumentov:

S strategijami MIZŠ načrtuje ukrepe za izkoristek razvojnega potenciala, ki ga omogočajo sodobne IKT in internet. Predvideva tudi ukrepe za splošno digitalizacijo družbe, inovativno in intenzivno uporabo IKT in interneta, razvoj digitalnega gospodarstva, internetnega podjetništva, digitalizacije javnega sektorja, izboljšanje konkurenčnosti IKT industrije, razvoja širokopasovne infrastrukture za dostop do interneta visokih hitrosti, razvoja e‑infrastrukture in vključujoče digitalne družbe. Osnutki strategij IKT in internet obravnavajo kot ključne dejavnike naslavljanja gospodarskih in družbenih razvojnih izzivov. Te bodo ob ustreznih ukrepih pozitivno vplivali na gospodarski in splošni razvoj sodobne digitalne družbe, je še zapisano v javni objavi na spletni strani MIZŠ.

MIZŠ vabi zainteresirano javnost, da pripombe na osnutke strategij poda do 23. 3. 2015, na naslov gp.mizs(at)gov.si, s pripisom za'DSI2020'.

 

Vir: MIZŠ, medijsko središče, 11. 3. 2015

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn