Skip to main content
Blog
Blog

Kansainvälistä hanketyöskentelyä koronasta huolimatta

Korona on tuonut kansainväliseen hanketyöskentelyyn haasteita, mutta myös uusia mahdollisuuksia. Kuinka Kuopion kansalaisopistossa on selvitty?

Kun aloitimme Erasmus+ KA2 -hankkeemme syksyllä 2019, emme voineet aavistaa, mitä on edessä. Ensimmäisen Saksassa pidetyn hankekokouksen jälkeen odotimme innolla seuraavaa kokousta Ruotsissa, joka oli tarkoitus pitää huhtikuussa 2020. Kaikki kokous- ja matkavalmistelut oli jo tehty, kun korona iski ja jouduimme muuttamaan suunnitelmaa. Siirsimme kokouksen ajankohtaa syksyyn, mutta pian kävi selväksi, ettei tätäkään suunnitelmaa voida toteuttaa, ja jouduimme siirtymään virtuaalisiin hankekokouksiin. Koronasta huolimatta hanketyö kuitenkin jatkui.

Yhteiselle nettisivulle koottiin hankkeen teeman mukaisesti esimerkkejä kuvataiteen käytöstä opetuksessa. Sivustolta löytyy runsaasti mm. eurooppalaisten taiteilijoiden elämäkertoihin ja taideteosten kuvailuun liittyviä tehtäviä kieltenopiskelijoille sekä esimerkkejä siitä, kuinka taideopettajat ovat hyödyntäneet materiaalia omassa opetuksessaan. Koska Kuopion kansalaisopiston ohjelmassa oli useita hybridikursseja, joille oli mahdollista osallistua myös etäyhteyden välityksellä, maaliskuussa 2021 hankekumppaneille tarjottiin mahdollisuutta tulla seuraamaan taideryhmämme hybridiopetusta. Tunnille osallistui opettajia Saksasta ja Espanjasta. Myös kuvaus tämän hybriditunnin kulusta löytyy hankkeen nettisivulta.

Lisäksi vuoden aikana jatkettiin ruokakulttuuriteemaa esittelemällä tyypillisiä paikallisia ruokia. Ruuista kootaan virtuaalinen keittokirja, jonka avulla pääsee tutustumaan eri alueiden ruokakulttuuriin. Henkilökohtaisiin muistoihin liittyvän teeman osalta päätettiin hyödyntää vallitsevaa tilannetta ja kirjoittaa ylös kokemuksia pandemian ajalta eri maista. Myös nämä kirjoitukset kootaan virtuaaliseksi kirjaksi. Kuopion kansalaisopistossa tarinoita kirjoittivat edistyneen englannin ryhmän opiskelijat ja heidän opettajansa. Kirjoituksissa tuli hyvin esille olosuhteiden poikkeuksellisuus, mutta myös usko ja toivo tulevaan. Kirjoittajat löysivät ikävien tapahtumien seasta myös positiivisia kokemuksia ja uskoivat vahvasti tilanteesta selviämiseen yhteistyön voimalla. Kun taistelemme yhdessä yhteistä vihollista vastaan, keksimme uusia tapoja selviytyä ongelmista ja kuljemme kohti parempaa huomista.

Tähän uskomme vahvasti myös hankkeen osalta. Vaikka peruutettuja Ruotsin ja Italian hankekokouksia ei enää pystytä toteuttamaan, toivomme tapaavamme taas lokakuussa 2021 Espanjassa. Keväällä 2022 on sitten meidän vuoromme järjestää hankkeen päätöskokous täällä Kuopiossa. Luotamme siihen, että silloin pandemia on jo selätetty ja pystymme järjestämään hienon päätöksen tälle poikkeuksellisissa oloissa toteutetulle hankkeelle.

Login (0)

Login or Sign up to join the conversation.

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!

Latest Discussions

What kind of job description for an adult education centre manager?

It is lonely at the top of an adult education centre. This feeling is not formulated in the job description for the position of manager of an adult education centre.
This is a call to share your job description - whatever the format is- and an invitation to share feelings about loneliness, or others, at the top of an adult education centre.

More

Say No to Substance!

The main objective of the project was to increase the competence of youth workers in preventing addiction.
Specific objectives of the project were:
To inform youth workers about counseling for adolescents and addiction illness and monitoring young people at risk.
To reduce trial, start and use rates of drug in partner regions.
To teach youth workers ways of early intervention in risk groups.
To increase cooperation between local and transnational institutions on substance addiction prevention.

More