chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Electronic Platform for Adult Learning in Europe

 
 

Resource

Leer Zelf Online bedenkt en maakt websites en apps die wel begrijpelijk en toegankelijk zijn voor kwetsbare groepen

Language: NL

Posted by NSS EPALE Nederland

Stichting Leer Zelf Online zet zich in om kwetsbare groepen in de samenleving zelfredzamer te maken in een wereld die steeds meer digitaliseert en ingewikkelder wordt. Dat doet de stichting door alle mensen de mogelijkheid te geven online zelf te leren.

Leer Zelf Online bedenkt en maakt websites en apps die wel begrijpelijk en toegankelijk zijn. Alle maatschappelijke onderwerpen die de zelfredzaamheid van kwetsbare groepen vergroten, zijn hiervoor geschikt.

De kennisgebieden van Leer Zelf Online zijn:

  • Financieel
  • Gezondheid
  • Ondersteuning
  • Vrije tijd
  • Liefde
  • Eten en drinken
  • Geld
  • Reizen
  • Computeren

 

Methodiek

Deze online programma's zijn eenvoudig te bedienen door een intuïtief ontwerp, met duidelijke knoppen en door gebruik te maken van contrasten die de programma's ook voor mensen met een visuele beperking geschikt maken. De content van de e-learning kenmerkt zich door eenvoudige tekst, korte zinnen en veel gebruikte woorden. Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van visualisatie van de content en alle teksten worden wanneer gewenst hardop voorgelezen.

Informatieoverdracht wordt namelijk voor iedereen gemakkelijker als meerdere kanalen worden gebruikt: luisteren, kijken en oefenen.

Stichting Leer Zelf Online maakt in haar online programma's gebruik van verschillende methodieken en kan zich per onderwerp ook richten op verschillende doelstellingen. Sommige onderwerpen lenen zich alleen voor voorlichting, terwijl andere onderwerpen zich ook lenen voor activering (bijvoorbeeld een gezonde leefstijl). Daarnaast ontwikkelt de stichting ook verschillende tools waarmee de persoon voorzien kan worden van persoonlijke feedback.  

Stichting Leer Zelf Online bestaat sinds 1 januari 2016 en is een initiatief van Netrex Internet Solutions. Netrex is de organisatie die Steffie en haar methodieken heeft bedacht en ontwikkeld

Resource Author(s): 
Netrex internet Solutions
Publication Date:
Friday, 1 January, 2016
Language of the document:
Type of resource: 
Case Study
Country:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn