News
News

Martovski filmski festival Beograd

Martovski filmski festival poziva autore i producente koji u svom dosadašnjem radu nijesu realizovali dugometražni igrani film, da se prijave za novu Belgrade March Debut radionicu. Radi se o programu za razvoj projekata igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova, koji će se održati od 21. do 24. aprila 2021. godine u Domu omladine u Beogradu.

Internacionalni tim eksperata, blagovremenim promišljanjem filmskog izražavanja sa aspekta režije, produkcije i plasmana, imaće za cilj da razvije potencijal šest do osam odabranih filmskih projekata i pruži podršku profesionalnoj afirmaciji debitanata. Rediteljsko-producentski timovi dva najbolja projekta po izboru tutora, biće nagrađeni stipendijom za profesionalni razvoj i razvoj projekta.

Ekspertski tim čine: Jovana Nikolić, producentkinja (Prababa produkcija, RS), Andrijana Stojković, rediteljka i producentkinja (All Inclusive Films, RS), Sari Volanen, TV urednik (New Cinema YLE, FI) i Barbara Dukas, rediteljka (Drama ISFF, GR).

Prijave su otvorene za sve zainteresovane iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Albanije, koji u svom dosadašnjem radu nijesu realizovali dugometražni igrani film, a koji prilikom prijave na konkurs podnesu na engleskom jeziku sljedeću dokumentaciju projekta na kojem rade:

Radni jezik Belgrade March Debut radionice je engleski. Prijava je besplatna, a rok za prijavljivanje je 5. april 2021. godine.

Prijave se podnose slanjem kompletne dokumentacije istovremeno na sljedeće email adrese: jovan.pantovic@martovski.rs i jovana@prababa.rs

Festival je u mogućnosti da obezbijedi 6 djelimičnih stipendija u vidu smještaja za učesnike radionice. Troškove ishrane i prevoza snose učesnici. Oni koji žele da apliciraju za pomenutu stipendiju, potrebno je da to naznače u prijavi.

Detaljnije o radionici možete pročitati https://domomladine.org/belgrade-march-debut-workshop/

Login (0)

Login or Sign up to join the conversation.

Want to write an article ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!

Latest Discussions

BOX OF OUR MEMORIES (BooM) PROJECT: PROMOTING THE ROLE OF MUSEUMS AND ARCHIVES IN SUPPORTING REMINISCENCE ACTIVITIES FOR PEOPLE WITH DEMENTIA

Box of our Memories – Adult Education Caring for Memory Loss‘ (BooM) is an Erasmus+ project aimed to improve the availability of reminiscence-based, digital, informal adult education interventions for seniors. The project aims to do this by extending the necessary knowledge, skills and competences for adult educators working in diverse fields from informal carers and family members, to volunteers and educational staff working in museums and archives.

More