chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Electronic Platform for Adult Learning in Europe

Blog

Celoživotno obrazovanje kao prozor u bolju budućnost

31/12/2020
by Slavica Jevic
Language: SR

Celoživotno obrazovanje je paradigma koja je već dugo prihvaćena u naučnim krugovima kao ključna za  kvalitetan profesionalni razvoj. Ono sto se menja jeste da je sve više usvojena u širim okvirima i popularizovana kao neophodan uslov za održanje kvaliteta usluge koja se pruža korisnicima bez obzira na to kakva je usluga u pitanju.

Izvor novih saznanja i novih veština nekada isključivo rezervisan za visokoobrazovne institucije i velike naučne centre, vremenom prelazi i na mnogobrojne pojedinačne pružaoce znanja, te na taj način neformalno obrazovanje dobija na značaju. Znanja koja su prenosiva i primenljiva u različitim zanimanjima, postala su mnogo traženija, pa je učenje stranih jezika, rada na računaru, sticanje raznih sertifikata postalo veoma cenjeno. U svetlu tog zaključka Evropska unija je prepoznala i ustanovila osam ključnih kompetencija za celoživotno učenje.

Ključne kompetencije koje su definisane ovim referentnim okvirom su:

1) Komunikacija na maternjem jeziku

2) Komunikacija na stranom jeziku

3) Matematička pismenost i osnovne kompetencije u nauci i tehnologiji

4) Digitalne kompetencije

5) Sposobnost učenja

6) Međuljudske i socijalne kompetencije

7) Preduzetništvo

8) Svest o kulturi i izražavanju kroz kulturu

Takva znanja, veštine i kompetencije na tržištu rada mnogo više doprinose zapošljivosti kandidata nego posedovanje isključivo stručnih znanja.

Postoje brojne studije koje istražuju trendove budućih zanimanja, kao i znanja i veština koje će biti potrebne u svetu sutrašnjice. Po jednom od tih istraživanja sprovedenom u Velikoj Britaniji i SAD-u pod nazivom „The Future of Skills: Employment in 2030“, navodi se da će u vrhu potreba biti kognitivne veštine kao što su originalnost, razmena ideja i aktivno učenje, kao i međuljudske veštine.

Sva istraživanja se baziraju na tome da je osnovni cilj da pojedinac postane i ostane zapošljiv u svetu koji se menja, jer „poslovi su kamen temeljac našeg ekonomskog i socijalnog života: daju ljudima značenje, samopoštovanje, prihod i šansu za društveni doprinos“ (Banerjee i Duflo,2008; Svetska banka, 2013; Tejlor, 2017).

U zaključku pomenute studije se još navodi da će, između ostalih, zanimanje nastavnika i edukatora biti zanimanje za kojim će dugoročno postojati velika potražnja i potreba.

Kao slikovit primer i radi jednostavnosti prikaza, postavićemo „budućnost“ u okvir profesionalnog razvoja nastavnika. Nastavnici postoje u raznim „oblicima i veličinama“, ali njihovo mesto u celokupnom funkcionisanju društva je vrednost koja je van svake diskusije i stoga profesionalni razvoj u ovom zanimanju predstavlja bazičnu potrebu.

Nastavnici kao nosioci obrazovnog procesa u protekloj godini u uslovima pandemije su bili na mapi i u fokusu svih struktura društva, jer je u izmenjenim okolnostima osvešćeno koliko je njihova uloga značajna i do koje mere se može uočiti razlika u kvalitetu rada onih nastavnika koji su svoje veštine i znanja pravovremeno osavremenjavali od onih koji su radili na isti način godinama, pa i decenijama.

Oblast profesionalnog usavršavanja nastavnika ima veoma dinamičan okvir, gde se pojedini segmenti menjaju skoro na mesečnom nivou, što pred nastavnike stavlja veliki izazov ako žele da drže korak sa promenama.

Koji su elementi kvalitetnog profesionalnog razvoja nastavnika i na koji način se postiže korak dalje? Koliko smo spremni na promenu i šta nas to pokreće?

Celoživotno učenje u kontekstu profesionalnog razvoja nastavnika može da se posmatra na razne načine. Ako ga posmatramo kao jedan živ organizam koji se menja pod raznim uticajima, kako spoljašnjim tako i unutrašnjim, uočićemo da snaga transformacije uveliko zavisi od spremnosti za promenu, kao i od izgradnje ličnih kapaciteta za suočavanje sa njom.

Spoljašnji faktori koje osećamo kao točak istorije, nose ogromno ubrzanje u koje moramo da uskočimo što ima svoje najznačajnije uporište u globalizaciji i tehnološkom napretku.

Iz ugla nastavnika to predstavlja neophodnost ažurnog praćenja svih novina koje se dešavaju na polju modernih tehnologija i načina komunikacije, kao i trendova koji se pojavljuju širom sveta u obrazovanju i nauci uopšte.

Unutrašnji faktori koji pokreću motivaciju za celoživotno učenje zasnivaju se na radoznalosti, entuzijazmu i strasti za učenjem.

Radoznalost kao jedan od veoma važnih ljudskih motiva, pokretač je razvoja, saznanja i učenja. Ona nam pomaže da ne „zastarimo“, gura nas preko granice zone komfora u zonu učenja i otvara prozor u nove svetove.

Entuzijazam i strast za učenjem su osnovni motivi odabira ovakve profesije u kojoj je razvoj i izgradnja unutrašnjih kapaciteta ključni faktor uspeha, koja čini nastavnika osobom koja entuzijazam i strast prenosi i na one koje poučava.

Konačno, svi ovi spoljašnji i unutrašnji faktori moraju da imaju zajednički sistem koji daje strukturu i efikasno rešenje za razvojne potrebe edukatora koji su u dvojakom položaju, kao primaoci i davaoci usluga.

Shvatamo da mi kao nastavnici moramo biti fluidni, prilagodljivi i svesni koliko su trenutne okolnosti stavile u fokus neophodnost usavršavanja i praćenja trendova, da bismo se mogli baviti svojim zanimanjem, a u isto vreme svesni smo da oslanjanje na samo jedan segment ili pokretački faktor, kao što su radoznalost ili entuzijazam, nije održivo bez sistemskih rešenja.

Naš živi organizam, osim što diše i gazi sve brže, mora da se održava, hrani, neguje i raste u suživotu sa celinom novog sveta. On mora da komunicira, sarađuje i pokazuje empatiju i radoznalost.

Ovako postavljena paradigma celoživotnog obrazovanja je u osnovi optimistična i konstruktivna i smatramo da je kao takva i jedino prihvatljiva za društvo u celini.

 

Aleksandra Krstić-Jović, stručni saradnik - pedagog

Slavica Jević, profesor engleskog jezika

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email