chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Electronic Platform for Adult Learning in Europe

Blog

Lang Leven Leren voor Leven, leren en werken met zin!

26/11/2020
by Karine Nicolay
Language: NL

Op 9 oktober 2020 trapte de Vlaamse coördinator van de Europese Agenda voor Volwasseneneducatie het project Lang Leven Leren officieel af, samen met bijna 150 online gasten uit heel diverse hoeken. De belangstelling was groot, de inhoud prikkelend, dankzij de boeiende sprekers, allen ervan overtuigd dat we naar een samenleving moeten waar iedereen kan leven, leren en werken met zin!

 

Karine Nicolay, coördinator van de Europese Agenda voor Volwasseneneducatie voor Vlaanderen verwelkomde een interessante mix van online gasten. Mevrouw Ann Verhaegen, secretaris-generaal bij Departement Onderwijs en Vorming situeerde het Europese project Lang Leven Leren en nodigde iedereen uit om mee het vuur aan de lont te steken. Mevrouw Martina Ní Cheallaigh, Europese coördinator van de Agenda voor Volwasseneneducatie bij de Europese Commissie, vertelde iets meer over deze Agenda en andere Europese beleidsinitiatieven om een leven lang leren te stimuleren. 

Transitiemanager Willem De Klerck, Dpt. Werk en Sociale Economie en Caroline Gijselinckx, Dpt. Onderwijs en Vorming, duidden dat het project Lang Leven Leren initieel inspiratie vond in de transitievisie voor levenslang leren en de dynamische loopbaan. Maar ze schetsten ook hoe deze visie onder impuls van een groep geestdriftige pioniers evolueerde tot wat ze vandaag is: dromen dat in 2050 iédereen kan leven, leren en werken met zin. 

De boodschap van Willem en Caroline en de bijbehorende vragen aan alle aanwezigen vormden de kapstok waar de rest van de dag werd aan opgehangen. De volgende sprekers illustreerden er verschillende aspecten van. Dat waren digitaal ondernemer en transformatiestrateeg Jo Caudron, duurzaamheidsexpert Leen Gorissen, bedrijfsfilosoof Jochanan Eynikel, professor Henk Oosterling, en experte hybride leren Bart Boelen. 

Meer over de kickoff en links naar de bijdrage van alle sprekers op de website van Lang Leven Leren.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email