Resource Details
Resource

Rapid E-learning módszertan

Ezt a módszertant a „Rapid e-Learning Master” Erasmus+ projekt keretén belül hozták létre – főként a kisközép- és a nagy vállalatok részére. A projekt célja, hogy ez az új tanulási módszer, a „rapid e-learning” – a továbbiakban: REL – minél ismertebbé váljon, és pozitív hatást gyakoroljon a vállalatokra. A Projekt Konzorcium négy szervezete: a Nowoczesna Firma S.A. (Lengyelország), a Management Observatory Foundation (Lengyelország), a Trebag (Magyarország) és a HIC Slovakia (Szlovákia).

A projekt másik célja, hogy kidolgozzon egy olyan módszertant és útmutatót, amivel a REL – kurzusokat a vállalatok hatékonyan tudják alkalmazni, és előnyeit megvalósítani. A REL lényege, hogy rövid tréning modulokat használ, speciális eszközökkel, mint pl. az Adobe Captivate, Articulate Storyline vagy Lectora. Ez megfelel a vállalatoknál jelentkező növekvő igényeknek, hogy részükre relevánsabb és vonzóbb tanulási/tréning lehetőségek álljanak rendelkezésre.

A publikáció elején az olvasó megismerkedhet a REL rövid történetével, avval, hogy mik a legfőbb különbségek a REL és a klasszikus EL között, képet kap a technológiai tényezőkről és a REL aktuális helyzetéről Európában. Ezután bemutatásra kerülnek a REL andragógiai aspektusai, mint például a tanulók típusai, tanulási stílusok, előnyök és kihívások, amelyek nagyon fontosak ebben a témakörben. Ezután ismertetik a REL eszközöket, beleértve az eszközök előnyeit és hátrányait, adnak ötleteket a használatukhoz és leírják azokat a kritériumokat, amelyeknek meg kell felelniük ahhoz, hogy az adott eszköz valóban értékes legyen. 

Resource Details
Resource author
Reinhold Hofmann
Type of resource
Opportunities and Resources
Country
Európa
Publication Date
Language of the document
magyar
Login (4)
Themes addressed

Login or Sign up to join the conversation.

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!