chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Electronic Platform for Adult Learning in Europe

Resource

Painavia sanoja validoinnista ympäri maailmaa - artikkelikokoelma

Language: FI
Document available also in: EN

Posted by Anni Karttunen

Kuva: Anni Karttunen
 

Osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen kunniaksi järjestetty juhla, 3rd VPL Biennale järjestettiin Berliinissä 2019. Juhlan tuloksena koottiin artikkelisarja osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen trendeistä, järjestelmistä ja työkaluista ympäri maailman. Inspiroidu ja opi!
 

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (validointi) tarkoittaa prosessia, jossa yksilön aiempi osaaminen tunnistetaan, dokumentoidaan, arvioidaan ja tunnustetaan. Validointi tarjoaa kaikenlaiselle oppimiselle, niin formaalille, informaalille kuin nonformaalille, näkyvyyttä ja arvostusta sekä pyrkii tekemään näkyväksi työelämässä ja muussa toiminnassa saatuja taitoja. Globalisaatio, digitalisaatio ja muuttoliike muuttavat tapojamme työskennellä ja oppia. Vakiintuneet validointikäytännöt toimivat tärkeinä yhdistäjinä yksilön ja yhteiskunnan sekä oppimisen ja työelämän välillä.

Kirja pyrkii vastaamaan mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Miten rakennetaan validoinnin parissa toimivien tahojen välille sellaisia siltoja, että esim. työelämän, vapaaehtoistyön ja koulutuksen tuottamat validoinnin tulokset ovat kaikkien osapuolten hyväksyttävissä?
  • Miten rahoitus voidaan järjestää niin, että validointi on kaikkien saatavilla?
  • Millaiset työkalut ja mallit tuottavat luotettavia validoinnin tuloksia ja mitkä malleista soveltuvat suurien joukkojen validointiin? 
  • Millaisia tukimuotoja pitäisi olla saatavilla, jotta myös heikommassa asemassa olevat oppijat tavoitetaan?
  • Miten kannattaa organisoida seuranta- ja palautejärjestelmät, jotta ne palvelisivat parhaimmalla mahdollisella tavalla oppimista ja/tai urapolkuja?
  • Mitä asioita kannattaisi huomioida lainsäädännössä, jotta validointi olisi mahdollisimman vaikuttavaa?
Resource Author(s): 
Editors: Ruud Duvekot (eic); Anni Karttunen; Martin Noack; Lieve Van den Brande
ISBN: 
ISBN 9789492085115
Publication Date:
Thursday, 15 October, 2020
Language of the document:
Type of resource: 
Articles
Country:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email