chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Electronic Platform for Adult Learning in Europe

Newsroom

Stručno usavršavanje nastavnika razredne nastave u Kantonu Sarajevo - prvi modul

15/10/2020
by Daria Mrsic
Language: SR

U okviru prvog modula stručnog usavršavanja i osposobljavanja nastavnika u Kantonu Sarajevo održan je posljednji webinar za profesore razredne nastave.

Profesori razredne nastave, i to 350 profesora raspoređenih u sedam grupa, prošlo je obuku na temu „Realizacija razredne nastave u eUčionici kroz predmet informatika“. Obuka profesora razredne nastave realizovana je u periodu od 21. septembra do 8. oktobra 2020. godine.

Ministar Anis Krivić pozdravio je učesnike webinara i zahvalio se što, pored svih obaveza i radnih zadataka, su pokazali veliko interesovanje za ovaj vid stručnog usavršavanja koji je u vrijeme pandemije COVID-19 najsvrsishodniji.

Predavači na webinaru su predstavili veliki broj materijala za realizaciju nastavnog plana i programa iz predmeta Informatika za prvi, drugi i treći razred osnovne škole, način upotrebe istih koristeći mogućnosti eUčionice i online platformi te konkretne primjere dobre prakse u realizaciji nastavnog procesa. Nakon prezentacija otvorena je diskusija sa učesnicima koji su imali priliku da podijele svoja dosadašnja iskustva.

Ministarstvo nastavlja sa pripremama sljedeće faze stručnog usavršavanja nastavnika, a u cilju podizanja digitalnih kompetencija nastavnika u Kantonu Sarajevo.

Detaljne informacije o sljedećem modulu, temi i terminima realizacije webinara bit će objavljene blagovremeno na web i facebook stranici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

 

 

 

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email