chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Electronic Platform for Adult Learning in Europe

Calendar

Digital föreläsning om vuxenutbildningar och arbetsmöjligheter inom fintech

Posted by Daniel Sahlström 1 month 2 weeks ago

Saturday 22 August 2020
Kalmar
,

Årets föreläsning om vuxenutbildningar inom affärsområdet fintech kommer hållas digitalt på grund av rådande omständigheter. Föreläsningen är lämpad för dig som vill utforska vuxenstudier inom EU, med särskild fokus på finansiell teknologi, även känt under branschtermen fintech.

Syftet med den digitala föreläsningen är att bredda förståelsen för hur finansiell teknologi och neobanking kan förstärkas inom EU:s medlemsstater och hur branschen kan knyta samman det ekonomiska samarbetet mellan banker, finansbolag och kreditinstitut.

Föreläsningen består av ett flertal delar, där deltagarna som är med i den första delen får en generell presentation av hur branschen ser ut i dag och vilka utbildningsmöjligheter som ges, både i Sverige och i andra medlemsländer. I den andra delen av föreläsningen kan deltagare som vill sitta kvar vara med i en mindre digital workshop där vi tittar närmare på branschen i sin helhet och de potentialer som finns inom yrkeslivet.

Vi får också besök av Peter Nilsson, som kommer prata om arbetsmarknaden inom fintech och de aktörer som är verksamma på den svenska marknaden, bland andra Revolut, Klarna-koncernen och uppstickaren Northmill.

Introduktionen (del 1) är på engelska, men del 2 och 3 är på svenska. Föreläsningen är kostnadsfri och öppen för alla och som vill delta online. För att vara med i workshopen krävs det att du har en kamera och mikrofon på din dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Arrangören är Kommunikationsinstitutet i Kalmar.

Föreläsningen syftar till att ge deltagarna en bättre förståelse för fintech/finansiell teknologi, branschens utveckling, utbildningsmöjligheter och potential i Sverige och EU. Fokus ligger således på vuxenutbildningar.

Videomaterial kommer finnas tillgängligt på EU-kommissionens hemsida för vuxenutbildningar efter föreläsningen för de som önskar ta del av innehållet i ett senare skede.

Event language(s):
Event type: 
Professional development event
Attending fee: 
No
Online event: 
Yes
Organised by: 
Peter Nilsson / Kommunikationsinstitutet i Kalmar
Organiser type: 
Other event
Target group: 
Adult learning networks & organisations
Aims and objectives: 
Föreläsningen syftar till att ge deltagarna en bättre förståelse för fintech/finansiell teknologi, branschens utveckling, utbildningsmöjligheter och potential i Sverige och EU. Fokus ligger således på vuxenutbildningar.
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email