Skip to main content
Resource Details
Resource

WorldSkills Croatia - Vještine koje pokreću

  1. GLOBALNA KAMPANJA #VJEŠTINEKOJEPOKREĆU

 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, kao WorldSkills Croatia pridružuje se globalnoj kampanji članica i partnera WorldSkills International u zahvali ljudima koji imaju strukovne vještine, a koji su održali ili nastavljaju održavati svijet u pokretu za vrijeme karantene.

U određenom broju slučajeva učenici završnih razreda osnovnih škola i njihovi roditelji upisuju strukovnu školu kao „drugi odabir“. Stare predrasude dovele su do toga da strukovno obrazovanje i osposobljavanje ima nisku privlačnost i ugled u društvu. Strukovno obrazovanje i osposobljavanje danas je inovativno, koristi moderne tehnologije te se njime stječu vještine koje su potrebne i tražene na tržištu rada. Bez strukovnih vještina nema nijednog modernoga društva te svijet i život kakav poznajemo ne bi funkcionirao. To su vještine koje koristimo svaki dan - pri odlasku u trgovinu, kad se vozimo prijevoznim sredstvima, koristimo mobilne uređaje i računala, kad nam treba medicinska skrb, kad trebamo primiti ili poslati poštanske pošiljke, kad gradimo, uređujemo ili održavamo stambeni prostor, kad odlazimo frizeru ili krojaču, kad nam treba hrana, kad čitamo novine, gledamo filmove  itd. 

Strukovne vještine su prijeko potrebne i, kao što poručuje oglasna kampanja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, strukovne vještine su svuda oko nas! Strukovne vještine oblikuju svijet u kojemu živimo i zato je odabir strukovnog obrazovanja – bolji odabir!

Dio kampanje je promotivni video film te niz drugih digitalnih i vizualnih alata koji će uskoro bit dostupni. Film možete pogledati na Facebook stranici WorldSkills Croatia: 

Film je dostupan i na našem Youtube kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=V-WWIRUgmYo te pozivamo nastavnike, strukovne škole, ustanove za obrazovanje odraslih te naše suradnike da podrže kampnju te objave film i druge materijale na svojim mrežnim stranicama i društvenim mrežama.

Wed, 07/08/2020 - 14:32 Martina Pervan

Resource Details
Resource author
ASOO, WorldSkills Croatia
Type of resource
Studies and Reports
Country
Publication Date
Login (0)

Login or Sign up to join the conversation.

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!