chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Electronic Platform for Adult Learning in Europe

Resource

Spomladanska številka Newslettra SIAE

Language: SL
Document available also in: EN

Posted by Ana Peklenik

V branje ponujamo pregled dogajanja v slovenskem izobraževanju odraslih. Prispevki so nastajali od januarja. Trenutno se tudi na Andragoškem centru Slovenije soočamo s krizno situacijo, zato svoje delovanje namenjamo spodbujanju oddaljenih načinov in drugih sodobnih pristopov k učenju. Predvsem pa poudarjamo pomen učenja za lažje soočanje s težkimi razmerami.

Kaj smo pripravili v spomladanski številki Newslettra SIAE?

Udeležili smo se Pedagoško-andragoških dni, kjer smo z zanimanjem prisluhnili predstavitvi pogleda predavateljev, strokovnjakov in študentov na vključevanje informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanje (odraslih).

S projektom ESS Svetovanje za zaposlene iščemo bližnjice za povezovanje odraslih (zaposlenih) z delodajalci. Promovirati želim predvsem vrednotenje že pridobljenega znanja, ki je za svetovalce zelo zahtevno. 

Decembra 2019 smo z lepo prireditvijo pospremili projekt Projektno učenje za mlajše odrasle v tretjo dekado obstoja.

Preberite še več prispevkov o dogajanju v izobraževanju odraslih v Sloveniji in našem uspešnem sodelovanju z organizacijami za izobraževanje odraslih v mednarodnih projektih.

Predvsem pa – pazite nase in #ostanitedoma.

Ana Peklenik je zaposlena v Promocijskem in informacijskem središču Andragoškega centra Slovenije, kjer se ukvarja predvsem s knjižnično-dokumentacijsko dejavnostjo.

 

Resource Author(s): 
Andragoški center Slovenije
Publication Date:
Wednesday, 8 April, 2020
Language of the document:
Type of resource: 
Other
Country:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn