chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Electronic Platform for Adult Learning in Europe

Resource

UNESCO: Ongelijkheid deelname volwassenenonderwijs

Language: NL

Posted by Karine Nicolay

Er bestaat nog steeds veel ongelijkheid tussen groepen wat betreft de deelname aan volwassenenonderwijs. Deze conclusie trekt UNESCO in het 4th Global Report on Adult Learning and Education. Om dit probleem aan te pakken, zijn effectieve beleidsmaatregelen en meer financiering noodzakelijk. Desondanks is in Nederland het volwassenenonderwijs relatief toegankelijk.

Er zijn grote verschillen in deelname aan volwassenenonderwijs tussen verschillende sociaal-economische groepen. Dit stelt UNESCO in het 4th Global Report On Adult Learning and Education, waarin is gekeken naar de status van het volwassenenonderwijs in de wereld. Vooral de deelname van kwetsbare groepen zoals gehandicapten en vluchtelingen aan het volwassenenonderwijs blijft laag. Ter bevordering van de toegankelijkheid van het volwassenenonderwijs, adviseert UNESCO overheden om effectieve beleidsmaatregelen te implementeren en om meer geld te investeren. Zo moeten er meer data verzameld worden over de groepen die momenteel niet goed meekomen, met het oog op hen beter te kunnen betrekken in het volwassenenonderwijs. Overigens is de deelname van vrouwen aan het volwassenenonderwijs in veel landen gestegen.

Resource Author(s): 
UNESCO
Publication Date:
Monday, 23 December, 2019
Language of the document:
Type of resource: 
Studies and Reports
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn