chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Electronic Platform for Adult Learning in Europe

 
 

Resource

Yrkesnorsk – en nettbasert arena for å lære norsk i arbeidslivet

Language: NB

Posted by Linda Berg

Yrkesnorsk.no er en nettside for voksne flyktninger og innvandrere. Fagressursene blir utviklet for Voksenopplæringen i Skien kommune av Lina Vikre Skifjeld, Stine Hansen Bakkebø og Hanne Bakken Bjørnstad. 

 

Denne nettsiden er en læringsarena hvor brukerne kan tilegne seg et ordforråd og faglig kunnskap knyttet til ulike yrker, i tillegg til sosiale ferdigheter og kulturell innsikt. Målsettingen er å bidra til at brukerne raskere kommer opp på et språklig, kulturelt og kunnskapsmessig nivå som gjør det lettere å integreres i arbeidslivet i Norge. Siden er gratis å bruke. Lærere kan bruke siden som et utgangspunkt for ulike temaer, og bruke hele eller deler av innholdet. Det er økende vanskegrad på temasidene. Siden kan brukes både individuelt, i grupper og i samlet klasse. Innholdet kan vises på IPad, pc og mobil, når som helst og hvor som helst.

 

Til å utvikle interaktive/selvrettende oppgaver brukes H5P. Dette er en plugin som er gratis å bruke, og som stadig blir utviklet. Plattformen som blir brukt, er Wordpress.  

 

I løpet av 2019/ 2020 vil læringsarenaen bli forbedret. Forsiden vil bli mer visuell og med bedre navigering. Det vil komme læringsressurser med filmer av ulike yrker og oppgaver til disse.  

 

Eksempellenker:

https://yrkesnorsk.no/yrker-i-norge/

https://yrkesnorsk.no/sms-3/

 

Klikk her for å se en video om Yrkesnorsk.

 

Resource Author(s): 
Lina Vikre Skifjeld, Stine Hansen Bakkebø, Hanne Bakken Bjørnstad
Publication Date:
Monday, 2 September, 2019
Language of the document:
Type of resource: 
Open Educational Resources
Country:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn