chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Electronic Platform for Adult Learning in Europe

 
 

Resource

Ny rapport jämför länders politik och bestämmelser kring vuxnas lärande inom EU

Language: SV

Posted by EPALE NSS Sverige

Europeiska kommissionen har publicerat en ny sammanfattande rapport om nationell politik och system för vuxenutbildning i hela EU-28. Dokumentet samlar resultaten från en uppsättning landrapporter uppdaterade 2017.

Den nyligen publicerade rapporten reflekterar över den komplexa vuxeninlärningspolitiken och finansieringsramarna, nationella mål och insatser, liksom deras styrkor och svagheter och de reformer som behövs i systemen som finns i EU: s medlemsstater. Rapporten samlar resultaten från de landrapporter som tidigare genomförts för varje medlemsstat av ett antal landsexperter. "Det bidrar till att öka evidensbasen för vuxenutbildningssystemen i EU, vilket är en nödvändig förutsättning för att bedöma deras effektivitet, inverkan och tillgänglighet för vuxenutbildningsbehoven", säger kommissionen.

Den nya rapporten är främst inriktad på de frågor som interagerar med den offentliga sektorns engagemang snarare än att förstå hur t.ex. företag kan öka effektiviteten i arbetstagarutbildningar eller vad som motiverar individer till fortsatt lärande. För att sammanfatta "vad som existerar" när det gäller vuxenutbildning i Europa jämför den också vuxeninlärningspolitiken och systemen i hela EU.

Några av styrkorna i de nationella systemen för vuxenutbildning som identifierats i rapporten innefattar i vilken grad myndigheter och institutioner samarbetar inom områdena förvaltning, förordning och bestämmelser. De svagheter som identifierats är komplexiteten i leverantörslandskapet, otillräcklig finansiering och begränsningar kring användandet av data för att informera om utvecklingen av politik och bestämmelser.

Resource Author(s): 
European Commission
Publication Date:
Wednesday, 5 June, 2019
Type of resource: 
Studies and Reports
Country:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn