chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Electronic Platform for Adult Learning in Europe

 
 

Calendar

Презентирање на Еразмус + програмата

Posted by LJUPKA KJURKCHIEVA 2 months 1 week ago

Tuesday 19 November 2019
Skopje
,

Еразмус + е програмата на ЕУ за областите образование, обука, млади и спорт за периодот 2014-2020 . Образованието, обуката, младите и спортот може да дадат голем придонес во обидот да се предизвикаат социо-економски промени, клучните проблеми со кои ќе се соочува Европа до крајот на деценијата и да ја поддржи имплементацијата на европската политика за раст, вработување, еднаквост и социјална инклузија. Програмата Еразмус+ е направена за да ги поддржи напорите на програмските држави за ефикасно да го користи потенцијалот на европскиот талент и социјалниот имот во една перспектива на доживотно учење, поврзувајќи ја поддршката на формалното, неформалното и информалното учење во текот на процесот на образование, обука и областа на младите. Програмата, исто така, ја засилува можноста за соработка и мобилност со партнерските држави, главно во областа на високото образование и младите.

Програма:

• Воведно обраќање на присутните од Директорката за работата на НА и идни планови
Лидија Димова, Директор на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност
Еразмус + 2020 и подготовка за 2021“
 Презентација за Еразмус + со посебен осврт на млади

Снежана Симоновска – Раководител на сектор за индивидуални мобилности во областа на образованието, обука и млади
“Еразмус + и можностите за млади “
•Сесија на case studies:

Фредерика Тасевска од ДУЦОР Партенија Зографски Скопје (КА102 –мобилност на ученици)
Дарио Королија (Волонтер – придобивки од волонтерско искуство во Исланд)
Студент кој бил на Еразмус студентска мобилност во ЕУ држава и студент од друга држава кој е на тековна студентска размена во Северна Македонија
Ве очекуваме!

Event language(s):
Attending fee: 
No
Online event: 
No
Organised by: 
Europe House Skopje and Национална агенција за европски образовни програми и мобилност
Organiser type: 
Other event
Contact details: 
Kiril i Mrtodij, 52b Skopje 00389 329 63 63
Theme addressed:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn