Skip to main content
Event Details
22 Aug
2020

Digital föreläsning om vuxenutbildningar och arbetsmöjligheter inom fintech

Remote Event
to

Årets föreläsning om vuxenutbildningar inom affärsområdet fintech kommer hållas digitalt på grund av rådande omständigheter. Föreläsningen är lämpad för dig som vill utforska vuxenstudier inom EU, med särskild fokus på finansiell teknologi, även känt under branschtermen fintech.

Syftet med den digitala föreläsningen är att bredda förståelsen för hur finansiell teknologi och neobanking kan förstärkas inom EU:s medlemsstater och hur branschen kan knyta samman det ekonomiska samarbetet mellan banker, finansbolag och kreditinstitut.

Föreläsningen består av ett flertal delar, där deltagarna som är med i den första delen får en generell presentation av hur branschen ser ut i dag och vilka utbildningsmöjligheter som ges, både i Sverige och i andra medlemsländer. I den andra delen av föreläsningen kan deltagare som vill sitta kvar vara med i en mindre digital workshop där vi tittar närmare på branschen i sin helhet och de potentialer som finns inom yrkeslivet.

Vi får också besök av Peter Nilsson, som kommer prata om arbetsmarknaden inom fintech och de aktörer som är verksamma på den svenska marknaden, bland andra Revolut, Klarna-koncernen och uppstickaren Northmill.

Introduktionen (del 1) är på engelska, men del 2 och 3 är på svenska. Föreläsningen är kostnadsfri och öppen för alla och som vill delta online. För att vara med i workshopen krävs det att du har en kamera och mikrofon på din dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Arrangören är Kommunikationsinstitutet i Kalmar.

Föreläsningen syftar till att ge deltagarna en bättre förståelse för fintech/finansiell teknologi, branschens utveckling, utbildningsmöjligheter och potential i Sverige och EU. Fokus ligger således på vuxenutbildningar.

Videomaterial kommer finnas tillgängligt på EU-kommissionens hemsida för vuxenutbildningar efter föreläsningen för de som önskar ta del av innehållet i ett senare skede.

Event Details
Status
As planned
Event type
Professional development event
Organiser type
Other event
Organiser name
Peter Nilsson / Kommunikationsinstitutet i Kalmar
Target group
Adult learning networks & organisations
Aims and objectives
Föreläsningen syftar till att ge deltagarna en bättre förståelse för fintech/finansiell teknologi, branschens utveckling, utbildningsmöjligheter och potential i Sverige och EU. Fokus ligger således på vuxenutbildningar.
Attending fee
Off

Login or Sign up to join the conversation.

Have an event in mind?

Don’t hesitate to do so! Click the link below and suggest an event now!

Latest Discussions

Pre-school education and parental cooperation during the Covid-19 crisis period. How important actually is this cooperation?

Lockdown, State of emergency, and restrictions have imposed new obligations on each individual. Families with children in pre-primary and primary schools are particularly concerned.

More

EPALE Discussion: developing skills for a healthy life in the COVID era!

Take part to the discussion and be ready for the livestream!

More