chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Electronic Platform for Adult Learning in Europe

Calendar

България организира Национален заключителен форум за Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE)

Posted by Zhuliyan GOCHEV 1 year 8 months ago

Wednesday 3 October 2018 to Thursday 4 October 2018
Plovdiv
,

Министерството на образованието и науката във функциите си на Национално звено за подкрепа (НЗП) на EPALE в България организира Национален заключителен форум. Основна цел на събитието е промотирането на Платформата и стимулирането на заинтересованите страни и професионалистите да се ангажират с този уникален европейски електронен портал.

Форумът ще се проведе на 3 и 4 октомври 2018 г. в гр. Пловдив. Той ще бъде част от основното събитие, свързано с ученето през целия живот, което се провежда ежегодно в България – Националните дни за учене през целия живот. Очаква се форумът да има реален принос към една от стратегическите цели на EPALE: изпълнението на Европейската програма за учене на възрастни. Проявата ще осигури неповторимо пространство за сътрудничество, обмяна на опит, ресурси и добри практики както на европейско, така и на национално равнище.

Предварителната програма на форума предвижда да бъде представена общата картина на взаимодействие със заинтересованите страни в сектора за учене на възрастни, както и дебатиране на конкретни проблеми и предизвикателства в неговото развитие. Ще бъдат отчетени резултатите от изпълнението на Комуникационната стратегия за периода 2017-2018 г., както и бъдещите дейности за национална подкрепа през новия двугодишен период 2019-2020 г. Както и по време на други събития, организирани от НЗП, форумът ще предостави възможности за представяне на добри европейски, национални, регионални и местни практики за учене на възрастни. Ще бъдат представени разнообразни дискусионни позиции на авторитетни представители в областта на ученето през целия живот, представени чрез публични лекции и други формати за дебат и взаимодействие.

Освен заключителното събития на НЗП в България, в рамките на Пловдивските дни за учене през целия живот ще бъде организирано изложение на институции и организации за учене на възрастни, както и церемония за връчване на награди за принос в сектора за учене на възрастни през 2018 г.

Очаква се гости на събитията да бъдат и представители на националните координатори за учене на възрастни и на националните звена за подкрепа на EPALE от други европейски държави и по специално от Турция, Белгия и Македония.

Форумът е основно събитие на НЗП за EPALE в България. То се осъществява по проект № 580005-EPP-1-2016-1-BG-EPPKA2-EPALE-NSS „EPALE Национални звена за подкрепа (НЗП)”, финансиран с подкрепата на Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”.

Event language(s):
Event type: 
Conference
Attending fee: 
No
Registration deadline: 
14/09/2018
Online event: 
No
Organised by: 
NSS Bulgaria
Organiser type: 
NSS event
Contact details: 
Valentina Deykova – Project Manager - v.deikova@mon.bg; Iva Nikolova - Administrative issues - iv.nikolova@mon.bg
EU project nr.: 
Проект № 580005-EPP-1-2016-1-BG-EPPKA2-EPALE-NSS „EPALE Национални звена за подкрепа (НЗП)
Number of delegates: 
> 200
Target group: 
Adult learning networks & organisations
Projects & partnerships
Policy makers
Theme addressed:
Aims and objectives: 
Промотиране на EPALE и стимулиране на заинтересованите страни и професионалистите в сектора за учене на възрастни в България да се ангажират с Платформата
Expected (learning) outcomes: 
Популяризиране на ползите от ученето на възрастни за личностно и професионално развитие на всеки български гражданин
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn