European Commission logo
Log in Create an account
Each keyword is searched for in the content.

EPALE - Electronic Platform for Adult Learning in Europe

Blog

Creativitate Zilnică

Logo_v3

 

CREATIVITATE ZILNICĂ - stimularea resurselor creative interne ale școlilor europene cu modele finlandeze de educație pentru creativitate

 

Parteneri din 5 țări europene (Universitatea din Jyväskylä, Finlanda; Borgorete, Italia; M-Around, Ungaria; BDF și InTheCity, Olanda; Școala Gimnazială József Attila și Fundația Centrul Educațional Spektrum, România)  vor să stimuleze creativitatea și inovația în școli din 4 țări europene (Ungaria, Italia, Olanda și România) prin oferirea de sprijin și formare a profesorilor prin proiectul Creativitate zi de zi. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, prin Programul Erasmus +, Parteneriate Strategice.

Scopul proiectului este implicarea activă a profesorilor și a elevilor acestora în prezentarea și stimularea practicilor creative în școlile lor, promovarea metodelor de stimulare a creativității preluate din modelul finlandez, cu accent pus pe importanța ambianței creative din școală/clasă.

Pentru a asigura aceste obiective, proiectul propune să dezvolte trei rezultate intelectuale.

1. Crearea unui instrument de auto-evaluare online și interactiv pentru profesori. Acest instrument va avea două funcții majorea, și anume de a elabora un studiu de identificare a nevoilor referitor la creativitate și dezvoltare și promovarea reflecției personale a profesorilor privind practicile lor educaționale.

2. Un curs de formare blended pentru profesori cu privire la modul de facilitare a creativității în cadrul școlilor și a practicilor de predare, elaborat de Departamentul de Formare a Profesorilor, Facultatea de Educație și Psihologie, Universitatea din Jyväskylä.

3. Elaborarea unui ghid pentru profesori  ca acceleratori ai creativității și inovării în școlile și comunitățile lor, inclusiv un Material auxiliar pentru Portofoliul Profesorului.

La cursul de formare blended respectiv la mobilitatea transnațională vor participa 20 de profesori,   fiecare dintre ei va organiza câte un workshop cu 10 participanți, ca urmare 200 de profesori vor beneficia de atelierele de lucru organizate pentru profesori în țările partenere.  Dorim ca toți acești profesori să aplice metodele și instrumentele de stimulare a creativității în practicile lor zilnice, proiectul având impact astfel asupra a peste 4000 de studenți cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani. Aplicarea "modelului finlandez" și altor practici creative în școlile participante va fi documentată și împărtășită cu mai mulți profesori și  stakeholderi  din întreaga Europă, prin intermediul paginii de web al proiectului.

 

Likeme (1)

Login or Sign up to join the conversation.