chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη

 
 
Posted by Dalma Horváth on 16/11/2019 - 20:05

Kispálné Horváth Mária doktori értekezése - A felnőttkori tanulás hatása a komfortérzetre

/el/file/3299561119868e258590cwjpg-032995611198_68e258590c_w.jpg

 Kispálné Horváth Mária „A felnőttkori tanulás hatása a komfortérzésre.” című 2015-ös doktori értekezése a lehető legpontosabban körülírja a felnőttkori tanulás hatásait, azon belül is a komfortérzésre gyakorolt hatásokat, valamint rengeteg új információval tud szolgálni. A szerző érthetően fogalmaz a szakszavakat alkalmazva, igyekszik minden tudását átadni a témával kapcsolatban. Az értekezésben először az elmúlt évtizedek változásait mutatja be több nézőpont szerint, majd áttér egyből magára a felnőttképzésre, és annak funkciórendszerére. Végül pedig a komfortérzésre gyakorolt hatásokat mutatja be a kutatása alapján. Akit kicsit is érdekel a felnőttképzés és annak több hatása a mindennapokra, annak szívesen tudom ajánlani ezt az irodalmat, mert minden megtalálható benne, ami csak kell!

Forrás: https://ppk.elte.hu/file/kispalne_horvath_maria_dissz.pdf

Refresh comments Enable auto refresh

Εμφάνιση 1 - 5 από 5
 • Εικόνα Levente Balázs
  Néhány cégnél kötelezettségként tekintenek a felnőttkori tanulásra, ami egy bizonyos szintig nem is baj. De van, ahol túlzásba viszik és szinte kényszerítik a munkavállalót a folyamatos fejlődésre. Esetlegesen olyan kikötés is megjelenhet, hogy amennyiben a munkavállaló nem végzi el a képzést, akkor elveszítheti a jelenlegi pozícióját. Ez nyilván nagy hatással van az egyén komfortérzetére a munkahelyen. Véleményed szerint egy-egy esetben a felnőttkori tanulás tekinthető veszélyeztető, ezáltal a komfortérzetet roncsoló hatásnak?
 • Εικόνα Petra Farkas
  Ebben a kiváló doktori disszertációban szó esik a felnőttképzés és a társadalmi tőke kapcsolatáról. Megtudhattuk, hogy a felnőttek számára indított képzések - többek között - a társas kapcsolataik fenntartását, elmélyítését, illetve gyarapodását szolgálják. A témára való tekintettel ajánlanám figyelmedbe Skrabski Árpád és Kopp Mária közös szerzeményét, amely a bizalom kérdéskörébe nyújt bepillantást a társadalmi tőke aspektusából szemrevételezve.
 • Εικόνα Eszter Svélecz
  Az értekezésben a szerző megemlíti a felnőttkori tanulással járó esetleges szerepkonfliktusokat. A munkahelyi és a családi elvárások mellett megjelenik a formális tanulás, ami még többet kivesz az egyénből. Mit gondolsz egy munkahely, illetve a család mit tehet annak érdekében, hogy ezek a szerepkonfliktusok ne alakuljanak ki.
 • Εικόνα Ildikó Ignácz
  Mit gondolsz, ha kicsit kitekintünk a felnőttoktatás mögül, milyen más területeken lehetne hasznosítani a fentt olvsott kutatási eredményeket?
 • Εικόνα Éva Szederkényi
  Különösen a mentális biztonságérzet fejezet volt számomra érdekes. Érdemes majd a csoportunkban újra kiajánlani az irodalmat.