chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη

 
 

Πόρος

Maahanmuuttajien koulutuspolut ja integrointi

Γλώσσα: FI

Αναρτήθηκε από Linda JUNTUNEN

/fi/file/kielikoulutuspng-2kielikoulutus.png

 

Opetus- ja kulttuuriministeriön sektorilla on tehty lyhyen ajan sisällä useita lainsäädäntöä, rakenteita ja rahoitusta koskevia uudistuksia maahanmuuttajien ja maahanmuuttajataustaisten koulutuksen kehittämiseksi. Erityisesti on toteutettu toimia koulutus- ja työllistymispolkujen nopeuttamiseksi ja tukemiseksi.

  • Aikuisten perusopetus on uudistettu kokonaisuudessaan.
  • Kotivanhempien koulutusmahdollisuuksia on parannettu uudella vapaan sivistystyön koulutuksella; kansanopistoihin, kansalaisopistoihin ja muuhun vapaaseen sivistystyöhön luotiin uusi koulutusmalli erityisesti luku- ja kirjoitustaidon ja suomen kielen opiskeluun.
  • Ammatilliseen koulutukseen pääsyä on edistetty joustavoittamalla kielitaitovaatimuksia. Ammatillisen koulutuksen rahoitusjärjestelmän ja henkilökohtaisen tuen mekanismien on määrä tukea mm. opintoihin integroitavaa kielenopetusta.
  • Myös maahanmuuttajien osaamisen tunnistamis- ja tunnustamispalveluihin on lisätty määrärahoja. Opetushallitus on kouluttanut ohjaustyötä tekeviä ulkomaisten tutkintojen tunnustamiseen. Lisäksi on tuotettu uutta materiaalia eri kielillä, muun muassa Opettajaksi Suomessa ulkomaisen koulutuksen perusteella –opas sekä kaavioita ulkomaisista koulutusjärjestelmistä.
  • Kulttuurin puolella on edistetty maahanmuuttajien ja suomalaisten välistä kanssakäymistä ja mahdollisuuksia tutustua suomalaisten tapoihin ja kulttuuriin sekä helpotettu ja nopeutettu pääsemistä osalliseksi suomalaisesta yhteiskunnasta.

Tutustu Opetus- ja kulttuuriministeriön laatimaan raporttiin maahanmuuttajien koulutuspoluista ja integroinnista fokuksen ollessa kipupisteissä ja toimenpide-esityksissä.

Συντάκτης(-ες) πόρου: 
Opetus- ja kulttuuriministeriö, Maahanmuuttoasioita koskeva työryhmä
ISBN: 
978-952-263-613-3
Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τετάρτη, 16 Ιανουάριος, 2019
Γλώσσα εγγράφου
Είδος πόρου: 
Εθνικά και Πολιτική
Χώρα:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn