chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη

Αίθουσα σύνταξης

Jačanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje u sektorima prerada tekstila i kože

24/01/2019
από Daria Mrsic
Γλώσσα: HR

U okviru implementacije projekta „Jačanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje u sektorima prerada tekstila i kože“ završena je obuka za šivenje kože za prvih 10 kandidata. Oni su pohađali 20 časova teoretske i 80 časova praktične nastave na Tehnološkom fakultetu u Banjaluci.

Kao što je poznato, ovaj projekat predviđa obuku i zapošljavanje lica prema potrebama poslodavaca u sektorima tekstil, koža i obuća. Kandidati su imali priliku da se obuče za šivenje gornjih dijelova obuće kroz 6 modula – Uvod u tehnologiju izrade obuće, Krojenje gornjih dijelova obuće, Šivanje obuće na jednoiglenim stubnim šivaćim mašinama, Šivanje obuće na dvoiglenim stubnim šivaćim mašinama, Šivenje obuće na jednoiglenim stubnim mašinama za odsijecanje podstave, Šivanje obuće na jednoiglenim ravnim cik-cak šivaćim mašinama.

Ovaj projekat finansira Evropska unija kroz program ILO – Međunarodna organizacija rada, a njegova ukupna vrijednost iznosi 64 593 €., a implementira ga Gradska razvojna agencija uz pomoć partnera – Tehnološkog fakulteta Banja Luka, Škole učenika u privredi u Banjaluci, preduzeća koja se bave proizvodnjom predmeta od tekstila i kože, Privredne komore Republike Srpske, Centra za socijalni rad, Zavoda za zapošljavanje i drugih.

Od septembra 2018. godine, završene su 4 obuke – dve za šivenje tekstila, jedna za šivenje kože i jedna na CAD sistemima za odjevnu tehnologiju. Zasad je obučen 31 kandidat i dio njih je i zaposlen u preduzećima koja se bave proizvodnjom tekstila.

U januaru 2019. godine je predviđeno održavanje još dve obuke – jedne za šivenje kože i jedne za šivenje tekstila. Ovim putem ponovo pozivamo sve zainteresovane nezaposlene kandidate da se prijave za besplatne obuke u cilju kasnijeg zapošljavanja.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti putem stranice CIDEA: https://cidea.org/

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email