chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη

 
 

Πόρος

Kansalaisopiston aikuisopiskelijat luokkakuvassa: kansalaisopiston merkitys kuntalaisille ja kunnalle

Γλώσσα: FI

Αναρτήθηκε από Lauramaija HURME

/fi/file/koljyrimanninenpngkol_jyrimanninen.png

 

Itä-Suomen yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa (2018) arvioitiin teemahaastattelujen (n = 29) ja verkkokyselyn (n = 5 214) avulla, mitä ja miksi kansalais- ja työväenopistojen aikuisopiskelijat opiskelevat, minkälaisia hyötyjä kursseille osallistuminen tuottaa ja syntyykö opiskelusta myös taloudellisia vaikutuksia osallistujille itselleen tai yhteiskunnalle. Aineistot kerättiin opistojen vakioasiakkailta eli vähintään kolmena vuotena elämänsä aikana eri kursseille osallistuneilta aikuisilta.

Tutkimuksen mukaan kansalaisopisto-opiskelulla on merkittäviä suoria ja välillisiä hyötyjä sekä yksilölle että yhteiskunnalle. Sekä laadullinen että määrällinen aineisto vahvistavat jo aikaisemmissa tutkimuksissa saadut tulokset: kursseille osallistuminen tuottaa suurimmalle osalle vastaajista opittujen asioiden lisäksi merkittäviä laajempia hyötyjä, kuten hyvinvointia, itseluottamusta, uutta arkeen tai työhön liittyvää osaamista ja ystävyyssuhteita.

 

Syyskuussa 2018 julkaistun tutkimuksen on tehnyt aikuiskasvatustieteen professori Jyri Manninen.

Συντάκτης(-ες) πόρου: 
Jyri Manninen
Kansalaisopistojen liitto KoL
ISBN: 
978-952-5709-17-9
Ημερομηνία δημοσίευσης:
Πέμπτη, 20 Σεπτέμβριος, 2018
Γλώσσα εγγράφου
Είδος πόρου: 
Μελέτες και Εκθέσεις
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn