chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη

Αίθουσα σύνταξης

Realizovana obuka o nasilju i govoru mržnje na internetu

23/01/2018
από Marica Ognjenovic
Γλώσσα: HR

Akreditovana obuka za nastavnike „Uloga nastavnika u suzbijanju nasilja i govora mržnje na internetu“ održana je za nastavnike JU Gimnazije "Slobodan Škerović" 17. i 18. januara 2018. godine u prostorijama škole. Obuku je prošlo 24 nastavnika te škole.

Obuka je održana s ciljem da se podigne nivo svijesti, unaprijede kapaciteti i motiviše nastavni kadar da:
- pomogne učenicima da prepoznaju i suprotstave se govoru mržnje u virtuelnom i realnom svijetu, koristeći postojeće mehanizme u školi i lokalnoj zajednici;
- efikasno djeluje u slučajevima zloupotrebe djece i mladih putem interneta;
- stekne vještine kako da zaštiti učenike i
- uspostavlja funkcionalne partnerske odnose i saradnju s učenicima i roditeljima u cilju prevencije.

Obuke su realizovale Vanja Rakočević, pedagogica i Marija Gošović, psihološkinja. U narednom periodu nastavnici će s vršnjačkim edukatorima realizovati različite aktivnosti kako bi podigli svijest učenika, roditelja i nastavnika o ovom probleme.

Navedena obuka je akreditovana od strane Zavoda za školstvo i nalazi se u Katalogu stručnog osposobljavanja nastavnika za školsku 2017/2018. i 2018/2019. godinu.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email