Blog
Blog

SpLenDEd pomaga pri izobraževanju odraslih z učnimi težavami

Na povezavi https://splendedapp.eu/ je na voljo Ocenjevalnik SpLenDED za preverjanje učinkovitosti lastne izobraževalne ponudbe.

Izobraževalci odraslih se pogosto srečamo z odraslimi udeleženci, ki se jim je zataknilo med formalnim izobraževanjem. Nekateri med njimi so zagotovo tisti, ki se skozi šolanje prebijali s specifičnimi učnimi težavami (disleksija, dispraksija, motnja pomanjkanja pozornosti/ hiperaktivnost, diskalkulija in disgrafija), ki niso bile nikoli diagnosticirane. Tisti, ki so z nami delili svoje zgodbe, poročajo, da so bili označeni za lene ali neumne. Ker niso prejeli ustrezne podpore, da bi lahko v celoti razvili svoje veščine in kompetence, je izobraževanje zanje dobilo negativen predznak. Izpostavljeni so večjemu tveganju za brezposelnost in socialno izključenost.

Kako lahko organizacije za izobraževanje odraslih pomagamo odraslim z učnimi težavami?

Projekt SpLenDEd – Skupno ogrodje za ponudnike izobraževanja odraslih  podpira  vključevanje odraslih udeležencev z učnimi težavami v izobraževanje odraslih. Več informacij o rezultatih projekta in o projektu samem je na voljo na spletni strani  splended.mozello.com.

Na povezavi https://splendedapp.eu/ je na voljo Ocenjevalnik SpLenDED za preverjanje učinkovitosti lastne izobraževalne ponudbe za udeležence s specifičnimi učnimi težavami. Predstavnike ponudnikov izobraževanja odraslih, izvajalce usposabljanja in vodje vabimo, da izpolnijo kratek vprašalnik o doseganju kriterijev in pridobite enotno oceno, ki prikazuje, kje dosegajo nivo odličnosti in kje se lahko še izboljšajo.

Uvodna stran Ocenjevalnika SpLenDEd.

Do zaključka projekta je še leto dni in v tem času bomo pripravili še Priročnik SPLenDEd z navodili za uporabo skupnega ogrodja in Vodnik po primerih dobre prakse za izboljšanje učinkovitosti izobraževalne ponudbe in vključevanja udeležencev s posebnimi učnimi težavami.

 

Helena Matavž je organizatorka izobraževanja odraslih in vodja projektov Erasmus + pri Andragoškem zavodu Maribor - Ljudska univerza.

Login (0)

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!

Τελευταίες συζητήσεις

Έρευνα_αξιολόγηση δομής μαθημάτων για εκπαιδευτές ενηλίκων

Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης για τη δομή μαθημάτων που θα αναπτυχθούν για εκπαιδευτές ενηλίκων.

Περισσότερα

Συζήτηση EPALE: Οι ψηφιακές δεξιότητες ως τρόπος πρόσβασης σε μαθησιακές ευκαιρίες

Η EPALE διοργανώνει μια διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσιο της Θεματικής εστίασης Απριλίου-Ιουνίου για τις Ψηφιακές Δεξιότητες.

Περισσότερα