chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη

Πόρος

Mednarodne perspektive o izobraževanju za starejše odrasle

Γλώσσα: SL
Document available also in: EN

Αναρτήθηκε από Simona Kavčič

/el/file/41c63fdrjylsy344bo1204203200jpg-041c63fdrjyl._sy344_bo1204203200_.jpg

Pregled izobraževanja starejših odraslih za nazaj in za naprej ter razumevanje temeljnih učnih vprašanj, ki zadevajo starejše odrasle. To prinaša in ponuja knjiga International Perspectives on Older Adult Education: Research, Policies and Practice (Mednarodne perspektive o izobraževanju za starejše odrasle: raziskave, politike in prakse). Napisali so jo pobudniki in nosilci vseživljenjskega učenja iz različnih držav, zato zajema širše območje kot katera koli druga knjiga pred tem.

 

Knjiga temelji na nedavnih objavah o vseživljenjskem učenju, osredotočajo pa se na učenje in izobraževanje v poznejših letih življenja. Delo orje ledino v mednarodnih dogovorih o tem, kaj predstavlja učenje v poznejši odrasli dobi v različnih kulturah, državah in regijah po svetu. Vsebuje 42 ločenih državnih/regionalnih analiz učenja starejših odraslih.

Gre za raziskave, politike in prakse. V poglavjih tako najdemo konceptualno analizo, teoretične perspektive, raziskovalne študije, razvoj politike, izzive, s katerimi se srečujejo države, in »zgodbe o uspehu« v učenju v poznejših letih. Rezultat je živ portret obsežne palete učenja, ki se pojavi kasneje v življenju po vsem svetu.

Več o delu si preberite na spodnji povezavi.

Συντάκτης(-ες) πόρου: 
Brian Findsen and Marvin Formosa, urednika
ISBN: 
978-3-319-24937-7
Ημερομηνία δημοσίευσης:
Δευτέρα, 11 Ιανουάριος, 2016
Γλώσσα εγγράφου
Είδος πόρου: 
Άλλο
Χώρα:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email