News
Νέα

Martovski filmski festival Beograd

Martovski filmski festival poziva autore i producente koji u svom dosadašnjem radu nijesu realizovali dugometražni igrani film, da se prijave za novu Belgrade March Debut radionicu. Radi se o programu za razvoj projekata igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova, koji će se održati od 21. do 24. aprila 2021. godine u Domu omladine u Beogradu.

Internacionalni tim eksperata, blagovremenim promišljanjem filmskog izražavanja sa aspekta režije, produkcije i plasmana, imaće za cilj da razvije potencijal šest do osam odabranih filmskih projekata i pruži podršku profesionalnoj afirmaciji debitanata. Rediteljsko-producentski timovi dva najbolja projekta po izboru tutora, biće nagrađeni stipendijom za profesionalni razvoj i razvoj projekta.

Ekspertski tim čine: Jovana Nikolić, producentkinja (Prababa produkcija, RS), Andrijana Stojković, rediteljka i producentkinja (All Inclusive Films, RS), Sari Volanen, TV urednik (New Cinema YLE, FI) i Barbara Dukas, rediteljka (Drama ISFF, GR).

Prijave su otvorene za sve zainteresovane iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Albanije, koji u svom dosadašnjem radu nijesu realizovali dugometražni igrani film, a koji prilikom prijave na konkurs podnesu na engleskom jeziku sljedeću dokumentaciju projekta na kojem rade:

Radni jezik Belgrade March Debut radionice je engleski. Prijava je besplatna, a rok za prijavljivanje je 5. april 2021. godine.

Prijave se podnose slanjem kompletne dokumentacije istovremeno na sljedeće email adrese: jovan.pantovic@martovski.rs i jovana@prababa.rs

Festival je u mogućnosti da obezbijedi 6 djelimičnih stipendija u vidu smještaja za učesnike radionice. Troškove ishrane i prevoza snose učesnici. Oni koji žele da apliciraju za pomenutu stipendiju, potrebno je da to naznače u prijavi.

Detaljnije o radionici možete pročitati https://domomladine.org/belgrade-march-debut-workshop/

Login (0)

Θέλετε να γράψετε ένα άρθρο?

Μη διστάσετε να το πράξετε!

Κάντε κλικ πιο κάτω και αρχίστε τη δημοσίευση ενός νέου άρθρου!

Τελευταίες συζητήσεις

Έρευνα_αξιολόγηση δομής μαθημάτων για εκπαιδευτές ενηλίκων

Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης για τη δομή μαθημάτων που θα αναπτυχθούν για εκπαιδευτές ενηλίκων.

Περισσότερα

Συζήτηση EPALE: Οι ψηφιακές δεξιότητες ως τρόπος πρόσβασης σε μαθησιακές ευκαιρίες

Η EPALE διοργανώνει μια διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσιο της Θεματικής εστίασης Απριλίου-Ιουνίου για τις Ψηφιακές Δεξιότητες.

Περισσότερα