chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη

Πόρος

A Múzeumi terület kutatói szemmel

Γλώσσα: HU

Αναρτήθηκε από Zsuzsánna D.Babos

Az EPALE platformon már többször megmutatkozott az elmúlt időszakban is Magyarország egyik legnagyobb szakmafejlesztési projektje a Cselekvő közösségek. Több oldaláról kapcsolódtak kiadványai már a közművelődéshez, felnőttképzéshez és a közösségi tanuláshoz. Ebben a kötetben olvashatjuk, hogy a Múzeumi terület kutatói szemmel kiadvány izgalmas feladatra vállalkozott: egy kötetebe gyűjti mindazon kutatások múzeumi területre vonatkozó eredményeit, amelyek a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás című, uniós projekt keretein belül születtek a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az NMI Művelődési Intézet Nkft. és az Országos Széchényi Könyvtár együttműködésével. Sőt, ennél többet is tesz: egy összefoglaló tanulmány segítségével az olvasó elé tárja azt a képet, amely a különböző kutatások alapján a muzeális intézmények közösségi alapú működéséről kirajzolódik. A kötet mindezen felül egy különlegességet is tartalmaz: betekintést enged egy nemzetközi kutatásba, amely bár nem a Cselekvő közösségek projektben, de azzal egy időben zajlott, és amely többek között a muzeális intézmények társadalmi szerepvállalására is kitér öt ország – köztük hazánk – viszonylatában.

Συντάκτης(-ες) πόρου: 
Nagy Magdolna
Bódog András
Sólyom Barbara
Arapovics Mária
Rab Árpád
Polonyi Gábor
Szu Annamária
ISBN: 
ISBN 978-615-6044-37-2 / ISSN 2060-9957 Online ISBN 978-615-6044-19-8 / ISSN 2559-9402
Ημερομηνία δημοσίευσης:
Δευτέρα, 12 Αύγουστος, 2019
Γλώσσα εγγράφου
Είδος πόρου: 
Μελέτες και Εκθέσεις
Χώρα:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email
Refresh comments Enable auto refresh

Εμφάνιση 1 - 1 από 1
  • Εικόνα Dóra Czirfusz
    Kutatóként mindig jó látni, hogy egyre több olyan kiadvány jelenik meg, amely az empírikus adatfelvételre támaszkodva mutatja be a korábban kutatási szempontból kevésbé felkapott területeket. Egy jól tervezett felmérés sokat segíthet a helyzetkép bemutatásán felül startégiai döntések megalapozásában is.