chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη

Πόρος

Olvasásfejlesztés könyvtári környezetben

Γλώσσα: HU

Αναρτήθηκε από Györgyi Bajka

A Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek „Az én könyvtáram” (EFOP3.3.3-VEKOP/16-2016-00001) című projekt célja a könyvtárak és a közoktatás közötti kapcsolat erősítése, melynek keretében a köznevelés hatékonyságát és eredményességét szolgáló új típusú kompetencia- és készségfejlesztő, tanulást támogató könyvtári szolgáltatások fejlesztésével foglalkoznak.

A program a könyvtárosok segítségével hozzájárul a kompetencia- és a képességfejlesztéshez, a tehetséggondozáshoz. Az én könyvtáram projekt új programok kidolgozásával, jó gyakorlatok megismertetésével kíván hozzájárulni a korszerű könyvtári szolgáltatások és szemlélet erősítéséhez. A projekten belül meghatározott négy fejlesztési irányból jelen módszertani kötet az Olvasáskultúra-fejlesztés támogatásával foglalkozó szakmai műhely (röviden: Olvasásfejlesztési műhely) 2017 májusa óta kifejtett közös munkájába enged betekintést. A szakmai műhely feladatai között szerepelt az adott fejlesztési irány trendjeinek feltérképezése, a fejlesztési területen széles körben alkalmazott módszerek egybegyűjtése és azokra épülő képzési tematikák kidolgozása, módszertani tanulmányok írása, közreműködés a közvélemény-kutatás előkészítésében, szakirodalmi adatbázis létrehozása, részvétel a mintaprogram-fejlesztés véleményezésében.

Συντάκτης(-ες) πόρου: 
Barátné dr. Hajdu Ágnes (szerk.)
dr. Béres Judit (szerk.)
Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τετάρτη, 10 Ιούλιος, 2019
Γλώσσα εγγράφου
Είδος πόρου: 
Ευκαιρίες και πόροι
Χώρα:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email