chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη

Πόρος

Vidékjáró kézikönyv

Γλώσσα: HU

Αναρτήθηκε από Györgyi Bajka

„… a vidékjáró modell, amelyet Nagy-Britanniában az 1980-as évektől kezdve alkalmaznak, valami más (volt), mert talán először adta a közönség kezébe a döntés jogát, hogy megválassza, milyen újdonságokat, izgalmakat és vitát stimuláló produkciókat akarnak látni.”

A Vidékjáró kézikönyv ezt a modellt mutatja be. A kézikönyv célja, hogy a már meglévő angol vidékjáró szektor működését segítse, és hasznos gyakorlatokat mutasson be azoknak a szervezeteknek, amelyek vidékjáró modellt szeretnének létrehozni saját országukban. A kézikönyv magyarra fordított verziója a vidékjárás lehetőségeit magyarországi és romániai kontextusban mutatja be. Segítségével hosszú távon olyan hálózat épülhet ki, amelyen keresztül rendszeres párbeszéd alakulhat ki a színházi emberek és a helyi lakosok között.

Az angol modell művészekből/társulatokból, helyi közönségszervezőkből és egy központi koordinátorból áll. A koordinátor ajánlja ki a helyi közönségszervezőknek azt az előadáscsomagot, amelyet a társulatok biztosítanak. A közönségszervező így különböző előadások közül válogathat, és megjelenési lehetőséget biztosíthat nekik a helyi játszóhelyen, a kulturális élményeket eljuttatva akár olyan vidéki területekre is, ahol nem feltétlenül van színház.

Συντάκτης(-ες) πόρου: 
Take Art
Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τρίτη, 31 Δεκέμβριος, 2019
Γλώσσα εγγράφου
Είδος πόρου: 
Μελέτη περίπτωσης
Χώρα:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn