chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη

Αίθουσα σύνταξης

E-novice Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje

14/05/2020
από DUSANA FINDEISEN
Γλώσσα: SL

V drugi letošnji številki E-novic Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje boste našli odgovore na nekatera vprašanja, ki se nam porajajo v času pandemije, času travme, ki jo bomo morali prebroditi, toda kako?
Berite o svetovnem spletnem posvetu »Učiti se in zaslužiti v ekonomiji dolgoživosti«.
Povejte, če se strinjate s tem, da so starejši enakovredna odrasla bitja in tako ne morejo biti predmet infantilizacije in potiskanja na rob družbe (Umrli so trije, vsi so stari).
Seznanite se s temami, ki smo jih prijavljali znotraj programa ERASMUS. Z današnjega vidika pandemije se morda zdijo razkošne ali pa tudi ne! (Tudi v času epidemije snujemo evropske in druge projekte).
Prijavite se na razpis CODANEC.
Spoznajte naše kolumne na  portalu MojaLeta.si in novi znanstveni članek o projektu  RefugeesIn in ekspanzivnem učenju.
Ne prezrite misli  Borisa Cyrulnika, psihologa in nevrologa, o času po koncu pandemije.
Sledite našim priporočilom. Izbrali smo nekatere spletne strani … v mislih na vas …

Vabljeni k branju!

Dr. Dušana Findeisen je profesorica angleščine in francoščine ter književnosti in andragoginja. Sama ali s kolegi je uvedla in izvajala številne inovacije v izobraževanju odraslih: visokošolski predmet socio-kulturna animacija in izobraževanje za lokalni razvoj, izobraževanje starejših, Slovensko univerzo za tretje življenjsko obdobje, Andragoško poletno šolo za lokalni razvoj. Prispevala je k razvoju študijskih krožkov na Slovenskem, soustanovila je  revijo Andragoška spoznanja, je članica njenega uredniškega odbora. Pet let je bila izvedenka Age Platform Europe za zaposlovanje in izobraževanje starejših in zunanja izvedenka Evropske komisije za izobraževanje starejših. Doslej je koordinirala približno dvajset mednarodnih projektov. Vodi Inštitut za raziskovanje in razvoj izobraževanja pri SUTŽO. Deluje kot mentorica na SUTŽO. Je podpredsednica DANET, evropskega združenja. Objavila je pet znanstvenih monografij in več sto člankov.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn