chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη

Ιστολόγιο

Énjövőm

21/01/2020
από Andrea Visztenvelt
Γλώσσα: HU

A Coca-Cola HBC Magyarország 2017 őszén indította el az #énjövőm programot, amellyel a 18-30 év közötti fiatalok munkaerőpiaci esélyeinek javítását tűzte ki célul. A 2020-ig tartó program során ingyenes személyes és online tanfolyamokat biztosítanak álláskereső fiataloknak, akik jelenleg nem dolgoznak, de már nem is tanulnak. Az ingyenes tréningeken több mint 7000 fiatal vett részt az elmúlt időszakban, a cél 2020 végéig 8000 résztvevő bevonása. A programot 2019 tavaszától közösen folytatja a Coca-Cola HBC és a The Coca-Cola Company magyarországi leányvállalata, a fiatal nők és hátrányos helyzetűek képzését is fókuszba állítva.

Bár kutatások szerint 15 percnyi egyéni, online tanulás hatékonyabb, mint 45 perc csoportos tanulás, a Coca-Cola Magyarország #énjövőm programjának tapasztalatai azt mutatják, hogy Magyarországon az emberek akár 50 km-t is hajlandók utazni ahhoz, hogy közösségben, csoportban tanulhassanak. A program 2018. áprilisában indított, ingyenes online képzéseit viszont országszerte, folyamatosan több ezren végzik, a munkaerőpiaci elhelyezkedést segítő modulok népszerűsége pedig azt mutatja, az online készségfejlesztésre nagy az igény, különösen, ha az kiegészít egy meglévő tudást, vagy felkészít egy új élethelyzetre.

Másfél éve indította útjára a Coca-Cola Magyarország munkaerőpiaci elhelyezkedést segítő #énjövőm programja egyedülálló online képzési felületét. A program személyes képzéseit részben kiegészítő, részben átfedő modulok segítségével többek között önismeretet, kommunikációt, visszajelzések kezelését és állásinterjúra való jelentkezést is tanulnak a felhasználók.  Az indulás óta már több mint 6100 fiatal regisztrált a felületre, és jelenleg is több mint 2000 felhasználó végzi a 10+1 képzési modul valamelyikét. Miközben a felhasználók száma folyamatosan nő, a program statisztikái abba is betekintést engednek: kik, mikor és milyen indíttatásból tanulnak ma online Magyarországon?

A nők körében népszerűbb a program

Az #énjövőm program egyik legfontosabb célcsoportját a munkaerőpiaci visszatérésüket, vagy éppen pályaváltásukat előkészítő fiatal nők, kismamák és kisgyermekes anyukák képezik. Míg a személyes #énjövőm képzések résztvevői túlnyomó többségben nők, az online képzések esetében is hasonlóan alakul a regisztrálók száma: a résztvevők 84%-a, több mint 5100 felhasználó 22-25 év közötti nő.

A kismamák és kisgyerekes anyukák esetében vonzó szempont az online tanulásban, hogy bárhol, bármikor, akár megszakításokkal is végezhető, így megfelelő időbeosztás mellett akár kisgyerek mellett is új készségekre tehetnek szert, vagy az #énjövőm moduljainak segítségével akár saját vállalkozás indításához is segítséget kaphatnak.

Nyáron is tanulunk

A hagyományos, ősztől tavaszig tartó oktatási időszakokkal ellentétben – vagy inkább azt kiegészítve – az #énjövőm program online felületén a nyári hónapok a legforgalmasabbak. Az #énjövőm felület legnagyobb számú új regisztrálóját és egyben legaktívabb időszakát június-július folyamán regisztrálták, de az aktivitás a fesztiválszezon ideje alatt sem lankadt.

Az #énjövőm képzések másik fontos célcsoportja, a végzős egyetemisták számára ez az időszak gyakran már a gyakornoki programok, álláslehetőségek keresését jelenti: nekik segítenek a program álláskereséssel, önéletrajz- és motivációs levél írásával és állásinterjúra való felkészülésről szóló moduljai.

Szívesen töltünk ki online teszteket

Ha megtették a kezdő, regisztrációs lépést, a felhasználók szívesen áldoznak idejükből a képzésekre. Az #énjövőm felület 6100 felhasználója eddig összesen 92700 percet töltött képzéssel, sokan közülük pedig már mind a 11 modult teljesítették. Utóbbiak között messze a legnépszerűbb az önismereti kérdőív, ami a többi képzési modullal ellentétben nem klasszikus tananyag, hanem egy teszt formájában segíti a felhasználókat készségeik felismerésében és a számukra legideálisabb pálya kiválasztásában. A második legnépszerűbb modul az időgazdálkodásról szóló, amelyet szorosan követ a pénzügyi ismeretekről és a kommunikációról, visszajelzések kezeléséről szóló tananyag.

Az #énjövőm program felépítése

Az #énjövőm programot személyes, egynapos képzések és online e-learning tananyag alkotja. A személyes képzések tematikája a helyszín és a képzést végző partner függvényében változik, de alapvető, munkához kapcsolódó életvezetési készségekről szólnak, mint pl. állásinterjúra való felkészülés, bemutatkozás, önérvényesítés, és vitahelyzetben való helyes érvelés, vagy éppen éves terv készítése és a megvalósításához szükséges lépések.

Az egynapos, személyes tréningeket részben kiegészítik, részben pedig lefedik a www.enjovom.hu oldalon elérhető online képzések. Az itt elérhető e-learning tananyagban önismereti és önértékelési teszt, időgazdálkodásról, értékesítési készségekről, kommunikációs készségekről, projektmenedzsmentről, visszajelzések kezeléséről és tárgyalási készségekről szóló modulok szerepelnek.

A részvétel feltételei

A képzés elsősorban 18 és 30 év közötti fiataloknak szól, akik jelenleg nem dolgoznak, és nem is tanulnak. Ugyanakkor a részvétel bárki számára nyitott, aki szeretne tanulni, fejlődni. Mind az online, mind pedig a személyes képzések ingyenesek, ám regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni az online képzésekre a www.enjovom.hu oldalon, a személyes képzésekre pedig Facebookon, az aktuális esemény oldalán megadott elérhetőségeken lehet.

A személyes képzések

A személyes, egynapos képzéseink egy részét vidéki helyszíneken, másik részét pedig Budapesten tartjuk. A vidéki helyszínek listája változó, az aktuális képzésekről a Facebook oldalunkon adunk hírt. Budapesten a kismamák és kisgyermekes anyukák, valamint a fiatal nők számára szervezett képzéseinket a Coworkid Alapítvánnyal együttműködésben, a Loffice helyszínein tartjuk, ezekről szintén a Facebook oldalunkon lehet tájékozódni.

Az online képzések

A programhoz tartozó ingyenes online tananyag a www.enjovom.hu oldalon érhető el, regisztráció után.

Míg a személyes képzések a kapcsolatépítésre fókuszálnak, az online képzések előnye, hogy bárhol, bármikor, személyre szabható ütemben, egyedül is végezhetők.

Az online tananyag a következő 10 modulból és az ezekhez tartozó segédanyagokból, tesztekből áll:

1. Kommunikáció és networking

Ebben a modulban megismerhetjük, miként hozhatunk létre személyes és szakmai kapcsolati hálót, hogyan bővíthetjük azt, és hogyan tudunk hatékonyan érintkezni a benne lévőkkel. Mindemellett elsajátíthatjuk, hogy miként érhetjük el céljainkat a hatékony interakció és kapcsolatépítés révén.

2. Kommunikációs tippek

Ebben a modulban megtanulhatjuk, hogy miként közöljük gondolatainkat és érzéseinket hatékonyan mind verbálisan, mind nonverbálisan. A hatékony kommunikáció az egyének közötti kapcsolatteremtés és megértés fontos eleme. Sőt, ami még fontosabb, azt is megtanulhatjuk, hogyan tüntessük fel magunkat a lehető legjobb fényben önéletrajzunkban, a kísérőlevélben és az állásinterjú során.

3. Én és Mások: Visszajelzés

Ebben a modulban olyan hasznos gyakorlatokkal találkozhatunk, amelyek segítenek kezelni a munkánkra kapott visszajelzést, illetve amelyek során mi is gyakorolhatjuk a visszajelzést. A modulhoz több segédanyag is tartozik: ezek végigvezetnek korábbi és leendő szituációkon, amikor visszajelzést adunk vagy kapunk.

4. Önismeret és önfejlesztés

Ebben a modulban megtudhatjuk, miért fontos a helyes önismeret, és milyen gyakorlatok segítségével korrigálhatjuk az önértékelésünket. Megtanulhatjuk felmérni a képességeinket, erősségeinket és gyengeségeinket. Az első részt egy önértékelési teszt egészíti ki, amelyet akár önmagában is felhasználhatunk. A modul második részében az önfejlesztésről van szó: megtervezhetjük a személyes fejlődési utunkat.

5. Az időgazdálkodás művészete

A tréning célja néhány olyan készség fejlesztése, amelyek a munkában és a magánéletben egyaránt hasznunkra válnak. Segítségükkel jobban be tudjuk osztani az időnket, és megérthetjük, hogy mit vár tőlünk a főnökünk és hogyan nyújthatunk jó teljesítményt a munkahelyünkön, illetve hogyan kérhetünk segítséget és hogyan oldhatunk meg bizonyos dolgokat önállóan.

6. Tárgyalási készségek

Ez a modul a tárgyalás fogalmát járja körül. Különböző példák segítségével mutatja be a tárgyalási típusokat, és megismertet a WATNA (Worst Alternative to a Negotiated Agreement) és a BATNA (Best Alternative to a Negotiated Agreement) fogalmaival és helyes használatukkal. Végezetül segít felkészülni egy tárgyalásra és lebonyolítani azt.

7. Üzleti tervezés

Ez a fejezet az üzleti terv fogalmával és jelentőségével ismertet meg. Mire jó az üzleti terv? Mit tartalmaz egy sikeres üzleti terv? Hogyan nézzünk szembe a piaccal? Mely pénzügyi információkat érdemes belefoglalni az üzleti tervbe? – a modul során ilyen és hasonló kérdésekkel találkozhatunk.

8. Projektmenedzsment

Ennek a modulnak a célja, hogy a legfontosabb folyamatokra fókuszálva mutassa be projektmenedzsment alapvető technikáit és eszközeit. Ezen belül a következő kérdéseket járja körül: Mi a projekt? Mi a projekt életciklusa? Mi a munkalebontási szerkezet? Mi a GANTT-diagram? és Milyen folyamatokból tevődik össze a projektmenedzsment?

9. Pénzügyi ismeretek

A pénzügyek szintén egy nagyon fontos erőforrás, amellyel a vállalkozásoknak és a magánembereknek is gazdálkodni kell. Ez a modul az alapvető pénzügyi fogalmakkal ismertet meg, és közelebbről is bemutat néhány dokumentumtípust, amelyeket manapság általánosan használnak a vállalkozások.

10. Értékesítési készségek

Az értékesítési készségek modulból kiderül, hogy miért van akkora szerepük az értékesítési készségeknek, és segít elsajátítani a sikeres értékesítés legfőbb technikáit.

A program egy értékes célt előtérbe helyező képzés, amely elsősorban a fiataloknak nyújt segítséget az önismeret, a munkaerőpiac ismeretének folyamatában, illetve az elhelyezkedésben.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn