chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη

Αίθουσα σύνταξης

Hasselt organiseerde socialprofitsalon voor kandidaten met migratieachtergrond

29/10/2019
Γλώσσα: NL

De stad Hasselt organiseerde in oktober 2019 samen met VIVO vzw het socialprofitsalon "Ieders talent telt". Het doel van de job-, opleidings- en informatiebeurs was om mensen met een migratieachtergrond en organisaties die op zoek zijn naar multicultureel talent, bij elkaar te brengen. Zo'n driehonderd kandidaten konden op de beurs op zoek gaan naar vacatures, stages, werkplekleren en vrijwilligerswerk.

Volgens de stad Hasselt en VIVO vzw, het Vlaams Instituut voor Vorming en Opleiding, vallen mensen met een migratieachtergrond nog vaak uit de boot op de arbeidsmarkt, terwijl er in de zorgsector heel wat vacatures niet ingevuld geraken. Door een knelpuntberoep uit te oefenen, kunnen de kandidaten zich eventueel verder bijscholen en Nederlands leren, om zo niet werkloos te b lijven en de job later als springplank te gebruiken.

Tijdens het socialprofitsalon wilden de partners Hasselaren met een migratieachtergrond informeren over de socialprofitsector, de weg wijzen richting opleidingen of tewerkstelling in de sector, en in contact brengen met werkgevers, opleidingsverstrekkers en organisaties met ondersteunende diensten.

"Als we kijken naar de tewerkstellingsgraad van mensen met een migratieachtergrond met domicilie in Hasselt, dan tellen we 884 niet-werkende werkzoekenden op een totaal van 2.808. Daarom lijkt het ons van belang om samen onze schouders onder dit project te zetten", zei schepen Lies Jans (N-VA). "Wij willen aan een samenleving werken waar ieder individu de mogelijkheid krijgt om zich op verschillende domeinen te ontwikkelen en optimaal zijn talenten te benutten."

Sinds oktober 2017 vonden al veertien socialprofitsalons in onder meer Gent, Antwerpen, Leuven, Kortrijk en Brussel plaats. Op 26 november 2019 staat een volgende beurs in Mechelen op de agenda. In de toekomst worden de socialprofitsalons mogelijk breder georganiseerd met andere sectoren.

 

BRON: Belga

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn